Atama bekleyen ziraat mühendisleri platformu üyeleri, yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydettiler: "Tarımın iyi yerlere gelebilmesi bugünün ve gelecek kuşakların haklarına sahip çıkmaktır. İnsanoğlunun en temel ihtiyacı olan beslenmedir. Tarımın önemi pandemi döneminde dünyada ve ülkemizde daha iyi anlaşıldı. Herkesin yapacağı ilk şey gıda almak oldu. Bu durum bize gösteriyor ki tarıma her zaman öncelik verilmelidir. Biz Ziraat Mühendisleri 4 yıl okuyup, emek edip mesleğimizi elimize aldık. Özel sektördeki iş imkânları vahim durumdadır.

ALDIĞIMIZ EĞİTİMİ SAHADA ÇİFTÇİ İLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ 

3-5 yıllık tecrübe isteyen firmalar var bizler mesleğimizi yapmak istesek de her kapı yüzümüze kapanıyor. Bizler aldığımız eğitimi sahada çiftçi ile birlikte paylaşıp devletimize yük değil, destek olmak istiyoruz. 
Her yıl katlanarak artan mezun sayımız 75 binleri bulmuştur. Ziraat Mühendisliği 21 branştan oluşmaktadır. Bu yıl sınava giren 40 bine yakın Ziraat Mühendisi bulunmaktadır. Bizler verdiğimiz mezun sayılarımıza rağmen gerekli istihdam sağlanmamaktadır.

Bizler puanlarımızı aldık ve atama için gereken mücadeleyi veriyoruz. Meslektaşlarımız 2020 Atama Bekleyen Ziraat Mühendisleri Platformu’nu temsil ederek Ankara’ya gittiler. Tarım ve Orman Bakanlığımıza taleplerimizi iletmek istiyorlar. Lakin içimizi ferahlatacak bir geri dönüş alamadık. Bakanlığımız bu konuda çok sessiz bizler sesimizi duyurmak için birçok kişiye ulaşmak istedik ve olumlu cevaplar bekliyoruz.

Bizler diplomalı işsiz olmak için okumadık. İhtiyaç dâhilinde alım olacak deniliyor ama sayılar her seferinde azaltılarak alıma çıkılıyor. Bizler mesleğimizin gereken değerini görmesini istiyoruz. Bunun için Bakanlığımızdan bizlere geri dönüş yapılmasını talep ediyoruz. Meslektaşlarımız Ankara'da size bir adım kadar yakın yeter ki bizleri kabul edin bizler gelmek için hazırız. 2020 Atama Bekleyen Ziraat Mühendisliği Platformu olarak olumlu dönüş bekliyoruz"