Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında Gıda Okuryazarlığı protokolü imzalandı. Orman Genel Müdürlüğünde düzenlenen törende Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve bakan yardımcıları ile TGDF Başkanı Demir Şarman katıldı.

Gıda sektöründe yaşanan bilgi kirliliğinin önlenmesi ve gıda okuryazarlığının artırılması için iş birliğini amaçlayan protokole Bakanlık adına Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber, TGDF adına Başkan Şarman imza attı.

Milletvekilinden hükümete 'fındık fiyatı' eleştirisi: ‘180 TL diyoruz, ses yok’ Milletvekilinden hükümete 'fındık fiyatı' eleştirisi: ‘180 TL diyoruz, ses yok’

Törende konuşma yapan Bakan Yumaklı, her geçen gün hızla gelişen gıda konusunda üretici, tüketici ve devletin iş birliği içerisinde olmasının önemine değindi. Bu noktada en önemli hususun gıda okuryazarlığı olduğunu belirten Yumaklı, en büyük denetçinin tüketicinin kendisi olduğunun altını çizdi.

Yumaklı, "Tüketicilerimizin de bunları doğru okuyup kamusal denetimi yapabiliyor olmaları, bu anlamda doğruyu yanlışı çok net bir şekilde ayırabiliyor olmaları kaynak kaybının önüne geçecektir. Ayrıca birtakım konuların speküle edilmesini de önleyecektir. Ben bunu çok önemli buluyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

'DAHA FAZLA KATKI İÇİN HAZIRIZ'

TGDF Başkanı Şarman ise "Dolayısıyla bu tüm değer zinciri tabii ki sadece üreticilerin yapacağı bir şey de değil. Üretici, kamu, kamu düzenleyicisi, tüketiciler, herkes bunun içinde olmalı. Dolayısıyla Bakanlığımızın bu çalışmalarını çok yoğun destekliyoruz. Ve daha da fazla katkı yapmak için hazırız" diye konuştu.