MİLLİ GAZETE'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatifleri, AK Parti eski milletvekili Adem Tatlı’nın genel müdürlük yaptığı Tareks Hayvancılık’ta yaşanan hayvancılık cinayeti haberinin üstünü örtmek için CİMER tarafından belgelenen habere bile hukuksuz bir şekilde tekzip kararı aldırmaya çalışırken yakayı ele verdi! Tarım Kredi Kooperatifleri, mahkemenin verdiği tekzip kararına Millî Gazete’nin yaptığı itiraz sürecinin tamamlanmasını bile beklemeden alelacele gazetenin aleyhine suç duyurusunda bulunurken, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise verdiği kararla bütün oyunu bozdu.

TAREKS HAYVANCILIKTA BRUSELLA SKANDALI PATLAK VERMİŞTİ

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki olan Tareks Hayvancılık’ta ülke hayvancılığı açısından büyük bir skandal patlak vermişti. Yüzlerce anaç hayvan kamuoyuna açıklanmayan bir nedenden dolayı önce Yozgat/Boğazlıyan’daki çiftlikten Kırklareli/Lüleburgaz’da Dursun Akdağ’dan kiralanan çiftliğe taşınmış ancak kısa bir süre sonra yine bilinmeyen bir nedenden dolayı binlerce hayvan bu sefer Lüleburgaz’daki çiftlikten tekrar Yozgat/Boğazlıyan’daki çiftliğe taşınmıştı.

ALELACELE TAŞIDILAR 3 GÜN SONRA HASTALIK İHBARINDA BULUNDULAR

Ancak bu taşımanın hemen ardından yani 3 gün sonra Boğazlıyan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne brusella hastalığı ihbarında bulunulmuş ve kısa bir sürede hastalıktan ari çiftlikte tam 2307 anaç hayvan zorunlu kesime gönderilmişti. Hastalıktan ari çiftlikte bu kadar yoğun bir hayvanın zorunlu kesime gönderilmesi Türkiye’de ilk kez karşılaşılırken, binlerce hayvanın bu hastalığa nereden yakalandığı ve hastalıklı hayvanların bir yerden bir yere bilerek mi taşındığı iddiaları sektörde bomba etkisi yapmıştı. Millî Gazete’nin ülke hayvancılığına ve çiftçinin iştiraki olan Tareks Hayvancılık’a verilen büyük zararla ilgili haberleri somut verilere dayalı olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri’nin sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı yapmak yerine, konuyla ilgili yapılan haberlere mahkemeler üzerinden hukuksuz bir şekilde erişim engeli ve tekzip kararı aldırması dikkat çekmişti.

CİMER BELGELİ HABERE BİLE TEKZİP KARARI ALDIRDILAR

Tarım Kredi Kooperatifleri, CİMER tarafından verilen bilgiler ışığında yapılan ve 21 Kasım’da manşetten yayınlanan ‘Hayvancılıkta yaşanan büyük cinayeti CİMER belgeledi!’ haberimizi, ‘kişilik haklarının ihlal edildiği’ gerekçesiyle tekzip talebiyle mahkemeye götürerek, tekzip kararı aldırması dikkat çekmişti. Ankara Batı 1. Sulh Ceza Hakimliği, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin talebi üzerine söz konusu CİMER belgeli haberimize, ‘haberde somut bilgi ve belge olmadığı’ gerekçesiyle 31 Aralık 2020 tarihinde tekzip edilmesine karar vermişti.

MİLLÎ GAZETE KARARA İTİRAZ ETTİ

Millî Gazete, Ankara Batı 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin haberdeki CİMER tarafından verilen cevabı bile belge olarak kabul etmeyerek haberin tekzip edilmesi yönündeki hukuksuz kararının iptal edilmesi talebi ile Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. Tarım Kredi Kooperatifleri, Millî Gazete’nin Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğine yaptığı itiraz sürecinin tamamlanmasını beklemeden 16 Şubat 2021’de, mahkemenin tekzip kararının yayınlanmadığı gerekçesiyle Millî Gazete’nin aleyhine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Ancak Tarım Kredi Kooperatiflerinin, garip bir şeklide mahkeme kararını bile beklemeden alelacele ve savcılığı da yanıltarak suç duyurusunda bulunması manidar bulundu.

ANKARA 2. SULH CEZA HAKİMLİĞİ 6 GÜN SONRA BÜTÜN OYUNU BOZDU

Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

Tarım Kredi Kooperatifleri avukatı Nuri Köse’nin neden bu kadar aceleci davranarak, mahkeme kararını beklemeden Millî Gazete’nin aleyhine kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulunmasındaki niyeti 6 gün sonra ortaya çıktı. Çünkü Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, 22 Şubat 2021’de verdiği kararla, Milli Gazete’nin itirazını haklı bularak ‘Hayvancılıkta Yaşanan Büyük Cinayeti CİMER Belgeledi’ manşet haberine yönelik Ankara Batı 1. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği tekzip kararını bozdu. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği kararla, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin avukatı Nuri Köse’nin Millî Gazete üstünde planladığı hukuksuzluk oyunu bozulurken, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da suç duyurusunu reddetti.

HASTALIKTAN KESİLEN HAYVAN SAYISI CİMER’DEN SAKLANMIŞTI!

Tarım Kredi Kooperatifleri, bilindiği üzere bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER’den talep ettiğimiz, ‘Boğazlıyan’daki çiftlikte brusella hastalığından dolayı ne kadar hayvanın zorunlu kesime gittiğine’ dair sorulara cevap vermemişti. Ancak Tarım Kredi Kooperatifleri’nin CİMER’den sakladığı bilgileri Tarım ve Orman Bakanlığı vermişti. Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün CİMER’e verdiği bilgilerde, söz konusu çiftlikte 1 Haziran ile 4 Kasım tarihleri arasında tam 2307 hayvanın bruselladan dolayı zorunlu kesime gönderildiği belirtilmişti.

ZARARIN HESABI SORUMLULARDAN SORULACAK MI?

Tareks Hayvancılık’ta yönetim zafiyetinden dolayı yaşanan hayvancılık cinayeti, hem ülke hayvancılığına büyük bir zarar vermiş hem de çiftçi iştiraki olan Tareks Hayvancılık’ın zarara uğramasına neden olmuştu. Söz konusu bu cinayetin yaşanmasına neden olan sorumlular hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmazken, gelinen noktada mahkeme ve savcılık kararının ardından Tarım Kredi Kooperatifleri’nin sorumlular hakkında nasıl bir işlem yapılacağı merak ediliyor. Tarım Kredi Kooperatifleri, bugüne kadar söz konusu hayvancılık cinayetiyle ilgili yapılan haberlere kamuoyunu manipüle etmek için noter üzerinden 4 ayrı ihtarname göndererek haberleri yalanlarken, 3 ayrı haberle ilgili olarak da hukuksuz bir şekilde tekzip kararı aldırmıştı. Yine konuyla ilgili yapılan ‘Hayvancılıkta çiftçi cinayet!’ haberi ile ‘Ülke hayvancılığına büyük hizmet!’ başlıklı köşe yazılarına da erişim engeli getirilmişti.

TARIM KREDİ BU HABERİ DE TEKZİP ETTİRECEK Mİ?

Hayvancılık cinayetiyle ilgili yapılan bütün haberleri doğru olmayan beyanlarla erişim engeli ve tekzip kararı aldıran Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, bu haber karşısında nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor.