TARIMDAN HABER ÖZEL / Mazot gübre desteği geçtiğimiz hafta ödenirken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde bazı kooperatiflerin Ziraat Bankası’nın yüzde 2 komisyon kesintisinden dolayı çiftçiye gübre satmadığı ortaya çıktı. Mazot gübre desteğinin ayni olarak Ziraat Bankası üzerinden ödenmesine rağmen, Bankanın çiftçiden ayriyeten yüzde 2 komisyon almasına bir anlam verilemezken, çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüzde 2 komisyonu gerekçe göstererek çiftçiye gübre vermemesi de yaşanan sorunu gözler önüne seriyor.

ORDU ESKİPAZAR TARIM KREDİ KOOPERATİFİ AYNİ DESTEK KARŞILIĞI ÇİFTÇİYE GÜBRE SATMIYOR!

Ordu’nun Eskipazar köyündeki çiftçilerin, ayni olarak hesaplarına yatan gübre desteğinin karşılığı olarak Ordu Eskipazar Tarım Kredi Kooperatifinden gübre alamadıkları ortaya çıktı. Kooperatif müdürünün Ziraat Bankası tarafından kesilen yüzde 2 komisyonu gerekçe göstererek gübreyi vermediği belirtilirken, çiftçiler bu duruma tepki gösterdiler.

TARIMDAN HABER'İ ARAYAN ÇİFTÇİLER SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR

Tarımdan Haber’i arayarak yaşadıkları mağduriyeti anlatan çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığının getirmiş olduğu bir uygulamadan dolayı kendilerinin mağdur edildiğini belirterek, Tarım Kredi Kooperatifleri yetkililerinin Ziraat Bankası ile görüşerek bu soruna bir çözüm bulunmasını istediler.

ÇİFTÇİ YÜZDE 2 KOMİSYONUN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Bazı kooperatiflerde yüzde 2 komisyon kesintisinden dolayı çiftçiye böyle bir mağduriyet yaşatılmadığını ancak Ordu Eskipazar Tarım Kredi Kooperatifinde olduğu gibi bazı kooperatiflerde ise bu sorunun yaşandığını dile getiren çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Ziraat Bankası’nda uzun bir dönem Genel Müdürlük yapmış olmasına rağmen böyle bir sorun yaşamalarına bir anlam veremediklerini vurguladılar.

Çiftçiye ayni olarak ödenen mazot gübre desteğinin parasının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası’na aktarılmasına rağmen, desteklerin kullanımında Bankanın ayriyeten çiftçiden yüzde 2 komisyon alması da ayni desteklerin sorgulanmasına neden oldu.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ AFET BÖLGESİ 11 İLDE NAKİT DİĞER İLLERDE AYNİ ÖDENMİŞTİ!

Bilindiği üzere 2022 yılına ait mazot gübre desteği yaşanan deprem felaketinden dolayı afet bölgesi ilan edilen 11 ilde nakit olarak diğer illerde ise ayni olarak mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına tanımlanmıştı.

TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!