Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, görevden alınan Tarım Kredi eski Genel Müdürü Fahrettin Poyraz döneminde hisse spekülasyonları ile gündeme gelen Türkiye’nin en değerli altın madeni sahası şimdi de skandal bir iddia ile çalkalanıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Gübretaş’a ait olan Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahasının Cengiz Holding’e devredileceği iddia edilirken, bu iddia Tarım Kredi Kooperatiflerinde büyük bir infiale neden oldu. Fahrettin Poyraz’ın görevden alınmasıyla birlikte yerine atanan eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile birlikte Tarım Kredi Kooperatiflerinin derin bir sessizliğe bürünmesi de dikkat çekiyor. 

TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ VE DÜNYANIN DA SAYILI MADEN SAHASI OLARAK GÖSTERİLİYOR

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Gübretaş’a devredilen altın madeni sahası Türkiye’nin en değerli maden sahalarından gösteriliyor. Fahrettin Poyraz döneminde Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahası özel bir şirkete devredilmeyerek, altının doğrudan Gübretaş tarafından kurulan maden şirketi üzerinden çıkarılmasına karar verilmişti. 

FAHRETTİN POYRAZ’IN YANDAŞ ŞİRKETLER ÜZERİNDEN VURGUN İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ!

Altının bizzat Gübretaş tarafından kurulacak şirket tarafından çıkarılacak olmasından dolayı da Gübretaş hisseleri 2019 yılında 2.5 lira iken 2020 yılında 90 liraya kadar yükselmişti. Hisselerin bu yükselmesinde Fahrettin Poyraz ve çevresinin özellikle İris Akademi’nin ortaklarından Adnan Yüce üzerinden büyük bir vurgun yapıldığı iddiaları da gündeme gelmişti. Bu iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’nun da ciddi tespitleri bulunduğu kaydedilirken, konuyla ilgili somut bir inceleme ve soruşturmanın başlatılmaması manidar bulunmuştu. 

TARIM KREDİ HÜSEYİN AYDIN İLE BİRLİKTE DERİN BİR SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Ancak gelinen noktada görevden alınan Fahrettin Poyraz’ın yerine atanan eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın göreve başlamasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen başta altın madeni olmak üzere tarımsal konularda hiçbir politikanın ortaya konmaması dikkat çekiyor. Tarım Kredi’nin batmaya doğru gittiği ve bundan dolayı bazı iştirakleri kapatarak üretimden çekileceği konuşulurken, altın madeni sahasının da rödavans anlaşması yapılarak Cengiz Holding’e devredileceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Bu iddianın üst perdeden dillendirilmeye başlanması, Tarım Kredi Kooperatiflerinde büyük bir infiale neden olurken, böyle bir devrin olması durumunda Tarım Kredi ortakları çiftçiler için de büyük bir yıkım olacak. 

ÇİFTÇİNİN ALTIN MADENİ BİRİLERİNİN İŞTAHINI KABARTIYOR! 

Gübretaş’a ait olan Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahasının Türkiye’nin en değerli altın madeni sahası olarak gösterilirken, dünyada da sayılı maden sahaları arasında bulunduğu belirtiliyor. Bundan dolayı bu altın madeni sahası bazı firmaların gözünü kamaştırırken, Cengiz Holding iddiasının gündeme gelmesi de manidar karşılandı.