Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, eski Tarım Bakanlarından Bekir Pakdemirli döneminde tarımın kurtuluşu olarak lanse edilen ve bu yıl Ocak ayında seri üretime başlanacağı resmi olarak duyurulan elektrikli traktörle ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den acı bir itiraf geldi. Kirişçi, sözde bu yıl seri üretime başlanacağı açıklanan elektrikli traktörle ilgili olarak “Bakanlık projesi olarak günde geldi. Şu anda benim ilgi alanımda değil” dedi. Kirişçi, ‘Elektrikli traktör üretilmedi mi?’ sorusuna da “Prototip olarak var ama seri üretim konusunda bende bir bilgi yok” dedi. 

Bakan Kirişçi’nin bu açıklamaları, Bekir Pakdemirli döneminde devrim olarak sunulan elektrikli traktör konusunun aslında kocaman bir yalan olduğu, hayal satılarak çiftçinin ve kamuoyunun algıyla yanıltıldığı ve kamu kaynaklarının da iç edildiği belgelenmiş oldu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I OLMAYAN ELEKTRİKLİ TRAKTÖRE BİNDİRMİŞLER!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında Polatlı’da hasat bayramında elektrikli traktöre bindirilerek, Türkiye’de bir devrim olarak sunulmuştu. Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti: "Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli traktörünü seri üretime hazır hale getirdik. 105 beygir gücünde, 45 ila 55 dakika arası yüzde 100 şarj olabilen ve 8 kat daha az yakıt tüketimi ile çiftçilerimizin maliyetleri yüzde 95 düşürecek olan elektrikli traktörümüzün inşallah seri üretimine önümüzdeki yılın ocak ayında başlıyoruz

TARLADA ÇALIŞACAK BİR TRAKTÖR YERİNE BAHÇEDE ÇALIŞACAK UFAK ÇAPLI BİR TRAKTÖR ÜRETİLDİ!

Alınan bilgilere göre, çiftçinin kullanabileceği pulluk takarak tarlada 8 saat çalışabilecek bir elektrikli traktörün şu anki pil teknolojisinden dolayı mümkün olmadığına dikkat çekilirken, söz konusu firmanın da tarlada çalışacak bir traktör yerine bahçelerde kullanılabilecek daha düşük vasıflı bir traktör ürettiği ancak bunun da kamuoyunda büyük tepki çekeceği için tanıtım programının askıya aldığı belirtilmişti. 

ÇİFTÇİ YILLARDIR BİR ALGI İLE YANILTALARAK KAMU KAYNAKLARI İÇ EDİLDİ!

Gelinen noktada Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklamaları ile aslında kamuoyuna açıklandığı gibi ortada bir elektrikli traktör projesinin olmadığı ancak Bekir Pakdemirli tarafından başta Cumhurbaşkanı olmak üzere kamuoyunun ve çiftçinin yıllardır bu algıyla yanıltıldığı belgelenmiş oldu. Bakan Kirişçi, Haber Türk’de dün konuyla ilgili soruya şu şekilde cevap verdi: “Elektrik traktör konusuna gelince Bakanlık proje olarak gündeme getirdi. Şu anda benim ilgi alanımda değil. Çünkü TOGG’u üreten otomobil üreten Özel Gelişim yarın bir gün traktörü de üretir. Prototip olarak var ama seri üretim konusunda bende bir bilgi yok”  

TİGEM, ELEKTRİKLİ TRAKTÖRLER TESLİM EDİLMEZSE SÖZLEŞMEYİ İPTAL EDECEK

Diğer yandan TİGEM’in almayı taahhüt ettiği elektrikli traktörlerin belirlenen sözleşme kapsamında teslim edilmemesi durumunda bununla ilgili bütün sözleşmeleri feshedeceği belirtiliyor.