Çalışmış olduğu süre boyunca şirketin cirosunu 1.5 kat, karını 3 kat artırdığını, yeni bir çok iş kolu oluşmasını sağladığını ve şirkete sektörde iyi bir itibar kazandırmasına rağmen hakkında açılan davadan dolayı 8 yıl hukuk mücadelesi verdiğini dile getiren Batuhan Akyalçın, dönemin Tarım Kredi Genel Müdürü Ayhan Karayama ve Tarnet Bilişim A.Ş Müdürü Tolga Gönenli ile ilgili olarak hangi yapıya hizmet ettikleri belli olmayan bu kişilerin kendi kişisel kompleksleri yüzündün Tarım Kredi ve çiftçiyi milyonlarca dolar zarara uğrattıklarını kaydetti.

Batuhan Akyalçın, dava süreci ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

-2015-2016 Yılları arasında 1 Yıl Genel Müdürlüğünü yapmış olduğum Tarnet Bilişim AŞ’den kendi isteğimle istifa ettim.

-Görevden ayrılmamdan iki gün önce Tarım Kredi Genel Merkezinden tarafıma Ayhan Karayama imzalı olarak; Benim işe başladığım tarihten bulunduğumuz güne kadar şirkete alınan tüm işçilerin iş akitlerin feshedilmesi yönünde emir geldi. Yani benim işe almış olduğum ve içlerinde temizlik görevlisinden, engellisine 12 kişinin iş akdini feshetmemi talep etmişlerdi. Tarım Kredi Merkezde görevli olan Tarnet Yönetim Kurulu üyeleri fesih kararını imzaladılar, ben bu karara imza atmayacağımı ve istifa edeceğimi kendilerine bildirdim.

-Benim yerime göreve gelen Tolga Gönenli ve Ayhan Karayama önderliğinde bir denetim kurulu şirkette o güne kadar yapılan işler hususunda bir denettim başlattı ve Tarım Kredi Müfettişlerinin yapmış olduğu inceleme sonucunda Tarnet AŞ ve Tarım Kredi Merkez Birliği Hakkımda Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak hakkımda dava açılmasını sağladılar.

-Hangi yapıya hizmet ettikleri belli olmayan bu kişiler kendi kişisel kompleksleri yüzünden Tarım Kredi ve Türk Çiftçisini milyonlarca dolar zarara uğratmışlardır. Bu süreçte Ayhan Karayama bana kişisel hakaret davası da açıp bu davayı da kaybetmiştir.

-Çalışmış olduğum süre boyunca şirketin cirosunu 1.5 kat karını 3 kat artırmama, yeni bir çok iş kolu oluşmasını sağlamama ve şirkete sektörde iyi bir itibar kazandırmama rağmen 8 yıl bu davayla mücadele ettim.

Çalıştığım bir yıllık süreçte Tarnet olarak Sağlık Bakanlığı E-Nabız Hizmet ihalesini kazandık. İhale kapsamında olmayan E-Nabız Mobil uygulamasını devlete ücretsiz olarak sağlamam sebebiyle ve E-Nabız uygulamasına youtube'da yayınlanması için İngilizce, Arapça ve Farsça tanıtım videosunu ücretsiz vermem sebebiyle hakkımda açılan davadan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldım. 

Devam eden süreçte Ankara Bölge İstinaf Mahkemesinin almış olduğu karar neticesinde dava tekrar Gölbaşı Mahkemesinde devam etti ve 21 Mayıs 2024 itibariyle, Genel Müdür Yardımcım İrfan Onat Takak, İş Geliştirme Direktörüm, Taylan Tunaşar'la beraber beraat ettik.

-Benim başlatmış olduğum Tarım Kredi Pazar ve Çiftçi Sepeti web satış portalları çöp olmuştur. Bu uygulama eğer 2016 yılında hayata geçirilmiş olsaydı milyonlarca çiftçimizin ürünleri ilk elden vatandaşlarımızla buluşturuluyor olacaktı. Bu uygulamamızdan 2 yıl sonra devlet eliyle tanzim satışlar, 5 yıl sonra ise yine devlet eliyle tarım kredi marketlerin açılması sağlanabilmiştir. Tarım Kredi bu iki proje için de bana dava açmıştır.

TKDK’de geçici görevlendirme krizi! Depremzede personel intihar etti kurum Başkanı kararı savundu! TKDK’de geçici görevlendirme krizi! Depremzede personel intihar etti kurum Başkanı kararı savundu!

-Çiftçiye özel Mobil hat Tarcell ve sabit internet TARNET in hayata geçirilmesi engellenmiş, yine çiftçimizin ucuz iletişim hakkı elinden alınırken, Tarım Kredi elde edeceği gelirlerden olmuştur.

-Çiftçiye özel hazırladığımız alışveriş kartı uygulaması durdurularak sistem çöpe atılmıştır. Kart projesi 2-3 yıl tarafımızca yönetiliyor olsaydı Türkiye’nin en değerli alış veriş kartı projelerinden birisi olacaktı. Bu proje hakkında da tarafıma dava açılarak Tarım Kredinin yıllar içinde elde edeceği gelirler yok edilmiş, proje için harcanan masraflar tarafımdan alınmak istenmiştir.

E-NABIZ BENZERİ UYGULAMALARI KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN'A SATTILAR!

-İstifam sonrasında E-Nabız uygulama ihalesine TARNET katılmamış ve sonraki dönemlerde E-Nabız projesini yöneten şirketler E-Nabız benzeri uygulamaları Katar ve Suudi Arabistan’a Milyonlarca Dolar gelir elde ederek satmışlardır. Dönemin yöneticileri çiftçimizin şirketinin bu geliri de elde etmesine mani olmuşlardır.

HAKLARINDA DAVA AÇACAĞIM

-Vatanıma ve Türk Milletine hizmet için hayatım boyunca değerli projelerde yer aldım. Fakat hakkımda idda edilen suçlamalar yıllarca gururumu kırdı. Kendi dostlarım ve aileme bile haklılığımı ispat etmek zorunda bırakıldım. Dava sürecinde ilgili kurum ve yöneticileri sürekli davayı yöneltici bilgiler paylaştı, olan dellerin karartılması yönünde çaba gösterdi. 8 Yıl boyunca itibarımı zedelemek için çaba göstermiş bu yapı hakkında tarafıma verdikleri maddi ve manevi zararlardan dolayı dava açacağımı tüm kamu oyuna saygıyla arz ederim.  

-Bu kişilerin Kamuya ve Türk Çiftçisine vermiş oldukları zararın tazminini ise Türk Adaletine bırakıyorum.