TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı bütün iştirakleri bir araya getirmek amacıyla iki yıl önce eski Genel Müdür Ayhan Karayama döneminde Yenimahalle'de Podium AVM'nin yanında 39 milyon liraya bir bina satın alınmıştı. O dönem fiyatından dolayı tartışma konusu olan binaya yaşanan problemlerden dolayı hala taşınılamadığı ortaya çıktı. Taşınılamadığı içinde iştirakler kendilerine yeni bina kiralamaya başladı.

İKİ YIL ÖNCE İDDİALAR YALANLANMIŞTI!

İki yıl önce karkas halde satın alınan binayla ilgili uzun bir süre çalışma yapılmamıştı. O dönem, hem fiyatı hem de inşaat çalışmalarının askıya alınmasından dolayı eleştirilere neden olan binayla ilgili olarak, Genel Müdürlük, kış mevsimini gerekçe göstererek hava şartlarından dolayı çalışmaların başlatılamadığı savunmasını yapmıştı. Binayla ilgili ciddi problemlerin bulunduğu yönündeki iddialar ise yalanlanmıştı.

Eski Genel Müdür Ayhan Karayama, geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla görevden alınması üzerine yerine Fahrettin Poyraz getirildi. Ancak yeni Genel Müdür Fahrettin Poyraz döneminde de binayla ilgili sorunlar çözülemedi.

Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı! Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı!

Binada uçuş güvenliği (mania) hattıyla ilgili bir problem yaşandığı kaydedilirken, bu problemin bir türlü çözülememesi ise dikkat çekiyor. İki yıl önce 39 milyon liraya satın alınan binaya problemlerden dolayı taşınılamazken, Tarım Kredi Birlik A.Ş'nin aylık 45 bin liraya yeni bir bina kiralaması garip bir çelişkiye neden oldu.