Tarım Kredi Marketlerin yayınlanan 2023 yılı 6 aylık bilançosu, söz konusu marketlerin iyi yönetilmediğini bir kez daha gözler önüne sererken, fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında kurgulanan marketlerin yüksek faiz gideri, halka değil rantiyeye hizmet ettiğini ortaya koydu. 

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Pahalılığa karşı piyasayı balanse etmek” görevi yüklediği ve talimatıyla mağaza sayısını artıran Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik'in yüksek faiz gideri dudak uçuklattı.

Şirketin altı aylık faiz gideri, 126 milyon 306 bin 354 TL olarak hesaplandı. Aynı şirket 2023’ün ilk yarısında 434.1 milyon TL zarar etmişti. Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik'in yüksek zarar açıklaması ve bilançosundaki yüksek faiz gideri, şirketin iyi yönetilmediğini gözler önüne seriyor.