Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinde köklü bir değişikliğe gidiyor. Yeni kurumsal yapıda, Merkez Birliğinde Genel Müdür Yardımcısı sayısı 5’den 2’ye düşürülürken, 9 daire başkanlığı da 6’ya düşürüldü. Mevcut durumda 9 daire başkanlığında 31 müdür görev yaparken, yeni yapılanmada bu sayı da 22’ye indirilecek. Genel Müdür Yardımcıları statüsünde Bilgi Teknolojileri Grup Başkanlığı oluşturulurken, bu grup başkanlığının altında da 4 ayrı müdürlük yer alacak. 

AHMET BAĞCI GÖREVDEN AYRILDI MEHMET YENER İSE TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞINA GÖREVLENDİRME YAPILDI!

Yeni yapılanma öncesinde Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bağcı’nın görevden ayrıldığı kaydedilirken, Mehmet Yener’in ise Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına görevlendirme ile atandığı belirtiliyor. Diğer iki Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş ve Ali Rıza Akpınar’ın ise yeni yapılanmada nasıl bir görev alacağı ise henüz bilinmiyor. 

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETMELİĞİNE AYKIRI OLDUĞU İÇİN GÖREVLENDİRME YAPILDI!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin İnsan Kaynakları Yönetmeliğine göre Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına ancak kurumda 12 yıl müfettiş olarak çalışanlar atanabiliyor. Mehmet Yener’in ise bu yeterliliği bulunmuyor. Söz konusu görevlendirme Fahrettin Poyraz’ın İnsan Kaynakları Yönetmeliğine aykırı olarak 3.5 yıl hukuksuz bir şekilde görev yapmasını akıllara getirdi. Kurum mevzuatına aykırı olduğu için Mehmet Yener’in doğrudan ataması yapılmazken görevlendirme şeklinde Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına getirilmesi dikkat çekti. 

GENEL MÜDÜR İRAN DÖNÜŞÜ YENİ YAPILANMAYA GÖRE ATAMALARI YAPACAK

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin yeni kurumsal yapısının şeması belirlenirken, Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte İran’a gittiği ve İran dönüşü belirlenen şamaya göre çalışma ekibini oluşturacağı kaydediliyor. 

KREDİLER VE FİNANSMAN DAİRE BAŞKANLIĞI KALDIRILDI YERİNE FİNANS VE KAYNAK YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Çiftçiye finans kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin yeni yapılanmasında Krediler ve Finansman Daire Başkanlığı kaldırılarak, yerine ‘Finans ve Kaynak Yönetimi Müdürlüğü’nün kurulması dikkat çekti. 
Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde köklü değişikliğe gidilmesinin gerekçesi, mevcut yapı ile kurumun iyi yönetilmemesi ve buna bağlı olarak yüksek personel giderinin önüne geçilerek kurumu kötü gidişattan kurtarmanın amaçlandığı belirtiliyor. 

organize

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Organizasyon Şeması için tıklayın...