Tarım Kredi Kooperatifleri ile 2013 yılında kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) arasında örnek bir işbirliğine imza atıldı. Denetim ve Risk Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Halis Kıral ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Murat Yılmaz tarafından istişare toplantıları ve denetim kampı ile başlayan eğitim işbirliği imzalanan protokol ile akademik ortaklık seviyesine taşımış oldu.

Protokol imza töreninde konuşan Tarım Kredi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, “Tarım Kredi Kooperatifleri, 1625 kooperatif ve 850 bin ortağı ile Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak kalkınmanın temelinde eğitim olduğunun bilincindeyiz. Ülkemiz ve kurumumuz adına beşeri sermayeye yapılan yatırımların katma değer olarak geri döneceğinin farkındayız. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi de sosyal bilimler alanındaki araştırmalara öncü olmak amacıyla kurulmuş, Türkiye’nin ilk ve tek devlet üniversitesi. ASBÜ özellikle Başkent Ankara’nın tarihi dokusunu taşıyan kampüsü lisans ve lisansüstü programları ile yalnız Türkiye içinde değil uluslararası düzeyde de etkin bir rol üstlenmekte. Üniversite bünyesinde yer alan teori ile pratiği birleştiren araştırma ve uygulama merkezleri de önem arz etmektedir. Protokol ile üniversite kapsamında tüm tezsiz yüksek lisans programlarında yüzde 25 avantaj sağlanacak. Bu kurumumuz ve çalışanlarımız için son derece önemli bir çalışmadır” dedi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca ise Türkiye’nin sosyal bilimler alanında ilk ve tek tematik devlet üniversitesi olduklarını belirterek “Tarım Kredi Kooperatifleri ile yaptığımız stratejik ortaklık kapsamında başlangıç olarak; Merkez Birliği personeli için; Denetim ve Risk Merkezi için katılımcı sayısına bakılmaksızın bütün eğitim konularında %15 ve Yüksek Lisans düzeyinde de %25 civarında bir avantaj sağlanmış bulunmaktayız.  Stratejik ortaklık olarak uzun vadeli gördüğümüz bu birliktelik daha detaylı ve derinlemesine çift taraflı bir bilgi ve tecrübe paylaşımı şeklinde devam edeceği temennisindeyiz” diye konuştu.

İmza törenine Tarım Kredi Kooperatifleri Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, Başkan Yardımcıları Tamer Yılmaz ve Ömer Gencay Ünlü ile ASBÜ Denetim ve Risk Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Halis Kıral da katıldı.