TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin kritik başkanlıklarında önemli değişiklikler yapıldı. Yapılan kritik değişiklikler Semerat Holding hazırlığı olarak değerlendirildi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin tarihinde ilk kez Krediler Daire Başkanlığı ile İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına, dışarıdan kurumu bilmeyen isimlerin getirilmesi dikkat çekti. Kritik başkanlıklarda önemli değişikliklerin yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güven de görevden alınarak SERA A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı. Güven’in yerine ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Mehmet Yener getirildi. Bazı başkanlıklar da kapatıldı. 

Ancak bu değişiklilerin içinde en dikkat çeken ise Tarım Kredi’nin en önemli Başkanlıklarından olan, Krediler Daire Başkanlığı ile İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’na kurumu tanımayan isimlerin atanması oldu. Söz konusu bu iki başkanlığa, Tarım Kredi’nin tarihinde ilk kez dışarından isimler atanmış oldu. Kredi kuruluşu olan Tarım Kredi’de, özellikle Krediler Daire Başkanlığına kurumun geçmişini, tarihini, mevzuatını bilmeyen bir ismin atanması, ‘Semerat Holding’e hazırlık mı yapılıyor?’ eleştirilerini gündeme getirdi.  

TARIM KREDİ’DE YAPILAN KRİTİK DEĞİŞİKLİKLER ŞÖYLE 

ÖZEL KALEM MÜDÜR YARDIMCISI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLDU!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güven, SERA A.Ş’ye Genel Müdür olarak atanırken, yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın özel kalem müdür yardımcısı Mehmet Yener getirildi. 

Krediler Daire Başkanı Yahya Altınkaya görevden alınarak Tarım Kredi Holdinge direktör yapıldı. Krediler Daire Başkanlığına ise BDDK’dan Ali Rıza Akpınar getirildi. 

Çiftçi kuruluşu Gübretaş'ta neler oluyor? Gübre piyasası büyürken Gübretaş küçüldü! 3 aylık dönemde 1 milyar lira zarar! Çiftçi kuruluşu Gübretaş'ta neler oluyor? Gübre piyasası büyürken Gübretaş küçüldü! 3 aylık dönemde 1 milyar lira zarar!

Strateji Geliştirme ve Teşkilatlandırma Daire Başkanı Şaban Kırmızı görevden alınarak müfettişliğe gönderildi. 

Strateji Geliştirme ve Teşkilatlandırma Daire Başkanlığına, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Fatih Zekeriya Yerlikaya getirildi. 

Yerlikaya’dan boşalan İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına ise Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın danışmanı Davut Arpa atandı. 

Diğer yandan İştirakler Daire Başkanlığı kapatılırken, Abidin Cüneyt Erdoğan müşavirliğe gönderildi.