Çağın getirdiği dijital dönüşümün öneminin farkında olan Tarım Kredi Kooperatif Market, perakende sektöründe dijital dönüşümü başlatarak ilk Akıllı Marketini tüketicilerle buluşturdu.

Kullanılan teknolojik yenilikler ile; satış alanlarındaki verimliliğin artması sağlanmakla birlikte, tüketicilere ferah, hijyenik mağaza atmosferini oluşturarak keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilmeleri sağlanıyor.

Akıllı Markette kullanılan Verimli Enerji Yönetimi sistemiyle, soğutucu dolaplardaki anlık analizler sonucu enerji tasarrufu sağlanmakla birlikte, soğuk zincirin bozulması ile ürünlerde yaşanabilecek israfın önüne geçilip, müşterilerin her zaman güvenli gıdaya ulaşmaları sağlanıyor.  

Doğa Dostu Elektronik Etiket Sistemi ile

Çevreye ve doğaya katkı sağlamak üzere Akıllı Markette kâğıt etiket yerine elektronik etiketler kullanılıyor. Bu kapsamda; mağaza çalışanlarının müşterilerine daha fazla zaman ayırmasını sağlamanın yanında, rafta görülen ürün fiyatı ne ise kasada da aynısının görülmesi ve kampanyalı ürünlerin kolaylıkla fark edilmesi de sağlanıyor. 

Akıllı Markette kullanılan; gelişen tüketici alışkanlıkları ile hızlı alışveriş beklentisini karşılamaya yönelik yenilikçi çözümler sunmak üzere müşterilerin alışverişlerini çok hızlı sonlandırabildikleri Kasiyersiz Kolay Kasa ile müşteriler, satın aldıkları ürünlerin ödemesini kendisi, sıra beklemeden kolaylıkla yapabiliyor. 

Tarım Kredi şirketleri faize battı! Dört şirketin 2023’te ödediği faiz 235 milyonu aştı... Tarım Kredi şirketleri faize battı! Dört şirketin 2023’te ödediği faiz 235 milyonu aştı...

Akıllı Markette, müşterilerin alışverişlerini kolaylaştırmak üzere kullanılan diğer yenilikler arasında Kayar Raf Sistemi yer alıyor. Raftan alınan ürünün yerine, kayar raf sistemi sayesinde arkadaki ürünün kendiliğinden öne doğru gelmesi ile müşteriler, raf arasına ulaşmaya çalışmadan kolaylıkla ürünlere ulaşabiliyor.