Türkiye'nin milli ve stratejik 14 şeker fabrikasının satışına yönelik çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülürken, bu satışla birlikte Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dan kalan son fabrikalarda satılmış olacak.

ILGIN ŞEKER FABRİKASINA DEĞER BİÇİLEMİYOR

Satılacak 14 fabrikanın içinde yer alan Ilgın, Afyon ve Elbistan şeker fabrikaların temeli Erbakan tarafından atılmıştı. Bu üç fabrikanın içinde özellikle Ilgın Şeker fabrikasına değer biçilemiyor. Ilgın'da 'Erbakan'ın fabrikası' olarak bilinen şeker fabrikası, bacasından çıkan duman, Ilgın'ı bugüne kadar hayata bağladı. İşçiden tutun da tarladaki pancar üreticisine kadar fabrikayla hayat damarı bulunan herkes Erbakan'a dua ediyor.

BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN ÇELİŞKİLİ İFADELER!

Milli Gazete'nin 'Şekerde Büyük Satış!' Manşet haberi kamuoyunda büyük yankı buldu. Şeker fabrikalarının satışı Meclis gündemine de taşınırken, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çelişkili ifadelerle şeker fabrikalarının özelleştirilmesini savundu. Özelleştirmeler yoluyla Türkiye'de çok hayırlı işler yapıldığını ileri süren Akdağ, şeker fabrikalarının özeleştirilmesi durumunda çiftçinin ve şeker işçisinin mağdur edilmeyeceğini ileri sürdü.
Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından temeli atılan ve bugün bulunduğu bölgelerde bacası tüten tek fabrikalarda satılacak. Hükümetin yangından mal kaçırırcasına 14 şeker fabrikasını satışa hazırlanması kamuoyunda büyük infiale neden oldu. Satışa çıkarılacak 14 şeker fabrikasının 3'ünün temeli Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından atılmıştı.

ERBAKAN YAPTI AKP SATTI!

Hükümet, milli ve stratejik şeker fabrikalarının özelleştirilmesine yönelik çalışmalarını el altından yürütürken, Erbakan'dan kalan son fabrikaların da satılacak olması büyük tepki çekiyor. Ülkenin üreterek kalkınması için ağır sanayi hamlesi kapsamında Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan fabrikalar, AKP Hükümeti döneminde teker teker satıldı. Bu fabrikaların içinde bacası tüten tek fabrika şeker fabrikaları kalmıştı. Hükümetin yapacağı satış ilanı ile Erbakan'dan kalan son fabrikalar da satılmış olacak.

ERBAKAN TARAFINDAN YAPTIRILAN ŞEKER FABRİKALARI

Satışa çıkarılacak 14 şeker fabrikasından Afyon, Elbistan ve Ilgın şeker fabrikaları bizzat Erbakan tarafından ülke ekonomisine kazandırılmıştı. Bu üç şeker fabrikası da yapılacak özelleştirme ile satılacak.

25 FABRİKANIN GÖZ BEBEĞİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Bu üç şeker fabrikasının içinde özellikle Ilgın Şeker Fabrikası, şeker sektörünün göz bebeği olarak değerlendiriliyor. Verimlilikte ve karlılıkta birçok Avrupa ülkesindeki şeker fabrikaları ile rekabet edebilir bir seviyede bulunan Ilgın Şeker Fabrikası, Doğu Anadolu'da sosyal amaçlı kurulan ve bugüne kadar üretimini sürdüren şeker fabrikalarının da ayakta kalmasını sağladı.

ILGINLILAR ERBAKAN'A DUA EDİYOR

1977 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından temeli atılan Ilgın Şeker Fabrikası, bugün hala Ilgınlılar tarafından 'Erbakan'ın fabrikası' olarak biliniyor. Bacasından çıkan duman, Ilgın'ı hayata bağlarken Erbakan'ı da sürekli yaşatıyor. İşçiden tutun da tarladaki pancar üreticisine kadar fabrikayla hayat damarı bulunan herkes Erbakan'a dua ediyor.

ERBAKAN'IN HATIRASI

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 10 Ekim 1977'de dönemin Başbakan Yardımcısı olarak temel atma töreninde kendi el yazısı ile yazdığı ve bugüne kadar Ilgın Şeker Fabrikasında korunan hatıra defterinde; “Konya'mız, Anadolu'nun ortasında bir büyük ağır sanayi merkezi yapmak hususundaki büyük hamlenin bir bölümü olarak kurmakta olduğumuz Ilgın Şeker Fabrikasının Ilgınlı kardeşlerimize, Konyalı kardeşlerimize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim" temennisinde bulunuyor.

MİLLİ GAZETE'NİN MANŞETİ KAMUOYUNDA BÜYÜK YANKI BULDU

Milli Gazete'nin 'Şekerde Büyük Satış!' manşet haberi kamuoyunda büyük yankı buldu. Hükümetin milli ve yerli şeker fabrikalarına yönelik satış kararına tepkiler çığ gibi büyürken, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çelişkili ifadelerle yapılacak özelleştirmeleri savundu. Şeker fabrikalarının satışı Meclis gündemine taşınırken, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bugüne kadar yapılan özelleştirmelerle Türkiye'de çok hayırlı işler yapıldığını ileri sürdü.

BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin uzun süredir gündemde bulunduğunu anımsatan Akdağ, fabrikalarla ilgili henüz uygulamaya geçmiş bir durum olmadığını belirtti. Ancak fabrikaların özelleştirilmesiyle çiftçinin ve şeker işçisinin korunacağını iddia eden Akdağ, “Ama herkes şundan emin olmalıdır. Herhangi bir özelleştirme yapılacağı zaman o özelleştirilen kurumda çalışanlar ya da o özelleştirilen kurumla ilişkisi olan örneğin çiftçiler mutlaka korunur"

BİLİM KURULUNUN ZEHİR GİBİ RAPORU İLE ÇELİŞTİ!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, nişasta bazlı şekerlerin bütün zararlarını ortaya koyarken, Recep Akdağ, Sağlık Bakanı olduğu dönemde yaptığı açıklama ile nişasta bazlı şekerlerin sağlık açısından zararının bulunmadığını ileri sürmüştü.


Yerli ve milli şeker fabrikaları 'hükümetten' satılık! Haber için tıklayın...