Bereket Sigorta, asistanlık hizmetini asistan firmasından değil doğrudan broker firmasından satın alırken, sektör yetkilileri bu durumun pek karşılaşılan bir uygulama olmadığına dikkat çekti.

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği yetkilileri, sigorta şirketlerinin asistanlık ürünlerini asistanlık firmalarından satın aldıklarını ancak Sigorta ve Reasürans Brokerleri Yönetmeliği'nde broker firmalarının bu hizmeti veremeyeceğine dair de bir engel bulunmadığını ifade ettiler. Sektör yetkilileri, Bereket Sigorta örneğinde olduğu gibi sigorta şirketlerinin asistanlık ürünlerini broker firmasından satın almasının pek karşılaşılan bir durum olmadığını belirttiler. Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği ise konuyla ilgili bir değerlendirme yapmadı.

Bilindiği üzere Bereket Sigorta'nın asistanlık hizmeti olarak satın aldığı göz ceheck upı farklı iddialarla gündeme gelmişti. Konuyla ilgili olarak Bereket Sigorta'dan yapılan açıklamada göz ceheck upı ile ilgili asistanlık hizmetinin doğrudan broker firmasından alındığı ve ödemenin de broker firmasına yapıldığı belirtilmişti. Broker firmasına 1,4 milyon liranın da peşin ödendiği iddia edilmişti.