Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Uluslararası Tarım Eğitim Merkezi (UTEM) personeli ile Bakanlıktaki bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
“ÇİFTÇİYİ BİLGİYLE BULUŞTURACAĞIZ”
Toplantıya katılanlara, “İşimizi severek yapmalıyız. Para kazanmakla da mutlu olunabilir ancak insanlara yardım ettiğiniz oranda mutluluğu yakalayabilirsiniz” diye seslenen Fakıbaba, hiç karşılık beklemeden insanlara hizmet vermenin değerine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Ülkemiz için, bayrağımız için bakanlığımız için hizmet veriyoruz. İlk geldiğim günden beri şunu söylüyorum: Biz çiftçiyi bilgiyle buluşturacağız. Bizim ülke olarak en büyük eksikliğimiz eğitime çok önem veren toplum olmamamız. Eğitim sanki ikinci planda kalıyor. Başta ben olmak üzere her gün eğitim almamız lazım. Eksikliklerimizi okuyarak, araştırarak gidermemiz lazım. Bu bağlamda yaptığınız işler gerçekten çok önemli. Eğitimle insanlara çok önemli şeyler veriyorsunuz. O zaman mutlu oluyorsunuz. Çiftçiyi eğitim ve bilgiyle buluşturuyorsunuz ve üretiyorsunuz.”
“YARINIMIZ, BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK”
“Gelecekten umutluyum. Yarınımız bugünden çok daha iyi olacak” diyen Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çünkü gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çok önemli projeler göreceksiniz önümüzdeki günlerde. Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi olarak bu çalışmaları halka sizler bildireceksiniz. 2018 yılı hedeflerimizin gerçekleşmesi için de azimle ve kararlılıkla üstün başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. Hedefi ve hayali olmayan insan başarılı olamaz. Çalışarak daha çok çalışarak hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Benim bir rüyam var ve bu rüyayı hep beraber başaracağız: Üreticilerin daha mutlu ve huzurlu, tüketicilerin daha sağlıklı gıdaya ulaşması. Biz hem kendimiz, hem torunlarımız hem de geleceğimiz için üretmeliyiz. Bu anlamda bakanlığımızın çok önemli görevleri var.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak hizmetlerimizle çiftçi kardeşlerimizin gelirini artırıyoruz. Bilgiyi veriyoruz, onları mutlu ediyoruz, biz de mutlu oluyoruz. Mutluluk hormonu yardım eden insanlarda daha fazladır.”
TARIMDANHABER
Sayın bakanım aşı küpe el emeği ne oldu? Yoksa rüyalarda mı kaldı? Umarım bu konuya hassasiyetle yaklaşırsınız