Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Et ve Süt Kurumu’nun, Avrupa’dan yapacağı gizemli bin 600 baş besilik hayvan ithalatının nedeni ortaya çıktı. İthal edilecek bin 600 baş besilik hayvan, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremde büyükbaş hayvanları ölen çiftçilere dağıtılacak. Depremzedelere dağıtılacak hayvanların bile yurt içinden karşılanmayıp ithal edilecek olması Bakanlığın ithalatçı politikasının geldiği seviyeyi gözler önüne serdi.

WhatsApp Image 2023-11-13 at 15.10.39 (1)

SAADET PARTİLİ KILIÇ BESİLİK HAYVAN İTHALATI İLE İLGİLİ SORULAR YÖNELTTİ!

Tarım Bakanlığının 2024 yılı bütçesi dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Bakan Yumaklı’ya Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan bin 600 baş besilik hayvan ithalatı ve Tarımsal Üretimin Planlanması Yönetmeliğinde yazılı talimatla değiştirilen yüzde 6 eğimli arazilerle ilgili sorular yöneltti.

Bakan Yumaklı’nın Şerafettin Kılıç’ın gündeme getirdiği soruları cevapsız bırakması dikkat çekti.

TARIM BAKANI CEVAP VERMEDİ GENEL MÜDÜR TOPLANTI ARASINDA MİLLETVEKİLİNE BİLGİ VERDİ!

Diğer yandan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, komisyon toplantısı arasında Şerafettin Kılıç’a yaptıkları bin 600 baş besilik hayvan ithalatını depremzedelere dağıtmak için ithal edildiğini belirtti.

Kılıç, gazetemize yaptığı açıklamada Bakan Yumaklı’ya Bakanlığın politikaları ile ilgili bazı sorular yönelttiğini ancak bu sorulara cevap verilmediğini belirtti. Kılıç, cevaplandırılmayan soruların 15 gün içinde Bakanlık tarafından yazılı olarak cevap verileceğinin ifade edildiğini kaydetti.

Kılıç, Et ve Süt Kurumu’nun kesimlik canlı hayvan ve karkas et ithalatının dışında bin 600 baş besilik hayvan ithalatının gerekçesinin Bakan tarafından cevaplandırılmadığını ancak komisyon toplantısı arasında ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın kendisine bu ithalatın depremzede çiftçilere dağıtılmak üzere yapıldığı bilgisini verdiğini dile getirdi.

İTHALAT SÜRECİ ADRESE TESLİM İHALE İDDİALARINI GÜNDEME GETİRMİŞTİ!

Bilindiği üzere ESK’nın bin 600 baş besilik hayvan ithalatını Avrupa’da sadece 3 ülke ile sınırlı tutması ve ihale süreci ile hayvanların teslim süresinin kısalığı adrese teslim ihale iddialarını gündeme getirmişti. ESK’nın söz konusu ithalatla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmaması da tepkilere neden olmuştu.

BAKAN YUMAKLI EĞİMLİ ARAZİLERLE İLGİLİ SKANDAL TALİMATLA İLGİLİ DE BİLGİ VERMEDİ!

İthal ette hijyen skandalı! ESK Tarım Bakanlığının hijyen yönetmeliğine aykırı et satışı yapıyor! İthal ette hijyen skandalı! ESK Tarım Bakanlığının hijyen yönetmeliğine aykırı et satışı yapıyor!

Yine Tarımsal Üretimin Planlanması Yönetmeliğinde, yüzde 6 eğimli arazilerle ilgili uygulama tarihinin yazılı talimatla değiştirilmesi büyük bir skandalı ortaya çıkarmıştı. Bakanlığın skandal yazılı talimatı geri çekip çekmediği bilinmezken, Bakan Yumaklı’nın TMBM’de bu yöndeki soruları cevapsız bırakması manidar bulundu.