Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Edirne Tarım Sektörü Temsilcileri toplantısında yaptığı konuşmada, büyükbaş ve küçükbaşta bazı problemler olduğunu belirterek, “Siz söylemeden ben söyleyeyim. Gerek büyükbaşta gerek küçükbaşta bazı problemler olduğunu biliyorum. Ama ben göreve geleli 8 ayı biraz geçti, çocuk 9 ayda doğuyor biliyorsunuz. Dolayısıyla biraz beklerseniz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz” dedi.

KİRİŞÇİ ÇİĞ SÜT FİYATLARININ ARTIRILDIĞINI SAVUNDU ANCAK BU DÖNEMDE KESİLEN 1 MİLYONUN ÜSTÜNDEKİ DİŞİ HAYVANI GÖRMEDİ!

Çiğ süt fiyatlarının kendisi döneminde 4 lira 70 kuruştan, destekle birlikte 9 liraya çıkarıldığını dile getiren Kirişçi, mevcut durumda süt-yem paritesinin 1.3’ün üzerine çıktığını ileri sürdü. Çiğ süt fiyatlarında yaptıkları bu artışla hayvancılık daha sağlıklı bir zemine oturacağını dile getiren Kirişçi’nin, çiğ süt fiyatlarının zamanında artırılmadığı için kesime giden 1 milyonun üstündeki dişi hayvanı ve süt üreticisine vurulan büyük darbeyi ise görmezlikten gelmesi dikkat çekti.

YA ÇOCUK ÖLÜ DOĞARSA!

İnek, dana ve düve kesim fiyatı bu hafta kaç lira oldu? Kesim fiyatı düştü mü arttı mı? İnek, dana ve düve kesim fiyatı bu hafta kaç lira oldu? Kesim fiyatı düştü mü arttı mı?

Bakan Kirişçi, bir çocuğun 9 ayda doğduğunu ve kendisinin ise göreve geleli daha 8 ayı biraz geçtiğini belirterek, süt üreticisi ve besicilerden süre istemesi dikkat çekerken, “Ya çocuk ölü doğarsa?” sorusunu gündeme getirdi. Bakan Kirişçi’nin 8 aylık görevi sırasında uygulanan yanlış politikalardan dolayı küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta sektör büyük bir krizin içine sürüklenirken, Kirişçi’nin gelinen noktada süre istemesi, üreticide çocuğun ölü doğma endişesini beraberinde getirdi.