Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara’da düzenlenen Dünya Gıda Güvenilirliği Günü Programında, hububat fiyatlarına gelen tepkilerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakanlık ile çiftçinin arasının açılmaya çalışıldığını ileri süren Yumaklı, buna asla müsaade etmeyeceklerini iddia etti.

69 futbol sahası büyüklüğündeki alanda hasat mesaisi! Beklenti 16 bin ton rekolte 69 futbol sahası büyüklüğündeki alanda hasat mesaisi! Beklenti 16 bin ton rekolte

GIDA KONUSU SİYASİ BİR APARAT DEĞİL!

Gıda konusunun siyasi bir aparat olmadığını ifade eden Yumaklı, “7/24 işiyle hemhal olan, gece gündüz çalışan çiftçinin, üreticinin hiçbir şekilde rasyonel olmayan vaatlerle adeta kışkırtılmasını kabul etmiyorum” dedi.  

7/24 ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ

Bakanlık olarak çiftçinin her türlü yanında olduklarını ifade eden Yumaklı, “Bizi üretici ile ayırmaya çalışacak her türlü söylemi reddediyorum! Bizler fiyat açıklamanın yanında tedbirler de aldık. Bazı ürünlerin ithalatını kısıtladık. Özellikle ihraç edilebilecek ürünleri açtık. Bu benzeri üreticiyi rahatlatacak tedbirleri aldık. Bizleri 7/24 yanında olduğumuz üreticilerle kopartmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Çiftinin yanında olacağız, bütün ihtiyaçlarında birlikte olacağız” dedi.