Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya’da TMO’nun alım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yumaklı, ülke genelinde buğday hasadının yüzde 70, arpa hasadının da yüzde 80 tamamlandığını belirterek, “Bu sene TMO’nun alım fiyatı ile piyasa fiyatı arasında fark olduğu için hasatta alınan bütün ürünler aynı anda TMO’ya geldi” dedi.

Bunu yönetmenin kolay olmadığını dile getiren Yumaklı, “Ama hem çiftçilerimizin anlayışı hem de TMO’da arkadaşlarımızın yoğun çabası ile belli bir orana getirdik ve şuanda büyük bir sorun yok” diye konuştu.

TMO BUGÜNE KADAR ÇİFTÇİDEN TOPLAM 5.7 MİLYON TON ÜRÜN ALIMI YAPTI!

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

Yoğunluktan dolayı TMO’nun 85’inci kuruluş yıldönümünü bile kutlayamadıklarını ifade eden Yumaklı, şunları kaydetti: “tahıl ambarı Konya’dan TMO’nun tarihi alım rekorlarını paylaşmış olayım. TMO kurulduğu günden bugüne kadar en yüksek günlük alım 200 bin tona ulaştı. TMO, 584 alım noktası ile tarihinin en yüksek alım noktasına erişti. Hasattan bugüne kadar 5.7 milyon ton hububat aldı. Geçmiş yıllarla karşılaştırdığımızda, 2021 yılında neredeyse hiç yoktu. Bu alımın 5.3 milyon tonunu ise sadece Temmuz ayında aldı. Bir ayda 5.3 milyon ton hububat alımı yaptı. Başka bir rekorda 440 bin randevu ile 10,1 milyon tonluk ürün için randevu verildi. TMO’nun alımını yaptığı hububat karşılığı 46 milyar lira. Bu da çiftçiye her gün 1.5 milyar lira ödeme yapılıyor demektir. Hasat sonuna kadar toplam 10 milyon ton hububat alacak."