Çiğ süt fiyatlarının 10 aydır güncellenmemesi üreticinin zararını artırırken, ülke hayvancılığına da büyük darbe vuruluyor. Kars Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kayahan Avcı, “Yeter artık! Ak sütümüzü 15 TL’nin altında alana da satana da hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

ÇİĞ SÜT FİYATI ARTIRILMAZSA İNEK KESİMİ HIZLANACAK!

Çiğ süt fiyatının maliyetler karşısında artırılmaması durumunda inek kesiminin artacağına vurgu yapan Avcı, "Çiğ süt fiyatı mutlaka artırılmalı. Yoksa son 4 yılda kesilen inek sayısı kadar inek 2023 son çeyreğinde 2024 ilk çeyreğinde kesilecek" tepkisinde bulundu. 

BİZİ BATILI ÜLKELERİN OYUNLARINA YENİK DÜŞÜRMEYİN!

Çiğ süt fiyatlarının maliyetler karşısında artırılmaması durumunda Türkiye’nin süt ürünlerinde ciddi sorunlarla karşılaşacağını dile getiren Avcı, “Bakın parayla süt bulamayız, yoğurt alamaz duruma düşeriz. Bizi Batılı ülkelerin oyunlarına yenik düşürmeyin” uyarısında bulundu.

Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü! Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü!

Süt üreticilerini birlik olmaya davet eden Avcı, “Yıllardır süt üreticisine yapılan haksızlıklarla kapatılan fabrikalara bakarak uyansaydık, utanırdık. Katma değerli üretim yoksa fabrikada köle, AVM’de bekçilik yaparak ucuz et, ucuz süt alamazsın. İşte her gün artan maliyetler karşısında ak sütümüzü 15 TL’nin altında alana da satana da hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.