Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen,  süt sanayicileri ile dün bir toplantı yaptı. Sakarya ve Eskişehir Haykoop Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantı sonrasında bir açıklama yapan Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen, “Süt fiyatını Ankara açıklamayacaksa biz açıklamak üzere 12 Ocak’ta firmalar ile tekrar toplanacağız” dedi.

GIDA KOMİTESİNİN TOPLANMAMASI ÜRETİCİYİ RAHATSIZ EDİYOR

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Ne Gıda Komitesinden, ne de Ulusal Süt Konseyi’nden süt fiyatı ile ilgili hiç bir gelişme olmaması üreticiyi aşırı derecede rahatsız etmektedir. 9 Ocak günü Balıkesir Haykoop'ta süt sanayicileri ile bir toplantı yapıldı. Sütün fiyatının hala belirsiz olmasından duyulan rahatsızlık dile getirildi. Ve süt fiyat pazarlığına başlandı.

3 KOMŞU İL BİRLİĞİ BİRLİKTE HAREKET EDECEK

Toplantıya Sakarya ve Eskişehir Haykoop başkan ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak ortak hareket ettiklerini ve süt fiyatının en kısa zamanda belirlenmesi için çalışma başlatıldığı açıklandı.

PASTADAN HERKES PAY ALDI, BİR TEK SÜTÇÜ KALDI

Toplantıdan sonra açıklamada bulunan Balıkesir Haykoop Başkanı Faruk Özen; "Yılbaşına berberden, şoföre, asgari ücretliden, memura tüm kesimler kazançlarını arttırarak girdi. Bir tek süt üreten çiftçiler zarar ederek girdiler. Bu haksızlığa dur denilmesi lazım. Eğer süt fiyatını Ankara açıklamayacaksa biz açıklamak üzere 12 Ocak günü firmalar ile tekrar toplanacağız" dedi.