Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

Milli Gazete’nin gündeme getirdiği Suriye’den Körfez ülkelerine yapılan koyun ihracatında büyük tezgâh ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiği 50 bin koyun ihracat yetkisini ihalesiz bir şekilde belli firmalara vererek kıyak geçmek için Cumhurbaşkanlığı isminin kılıf olarak kullanıldığı gündeme geldi.

İhracat izni için başvuran birçok firmanın başvurusu, Cumhurbaşkanlığı güvenlik soruşturmasına takıldıkları gerekçesiyle reddedilirken, aslında böyle bir soruşturmanın hiç yapılmadığı ortaya çıktı. 

KOYUN PEŞKEŞİNDE CUMHURBAŞKANLIĞI KILIFI!

Tarım Kredi Kooperatiflerine yaptığı ihracat başvurusunun ‘Cumhurbaşkanlığı soruşturmasına’ takıldığı gerekçesiyle reddedilen bir firma yetkilisinin Cumhurbaşkanlığında yaptığı araştırmada böyle bir yazışma ve soruşturmanın hiç yapılmadığı bilgisine ulaştı.

Firmasının şu anda Hatay Valiliği adına yıkım ve enkaz işi yaptığını dile getiren firma yetkilisi, “Güvenlik soruşturmasına takıldığımızı öğrenince kafama takıldı, devletime karşı nasıl bir suç işledik de bu soruşturmaya takıldık diye! Hatay Valiliğinden iş alabilirken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde güvenlik soruşturmasına takılmak beni ciddi anlamda rahatsız etti. Cumhurbaşkanlığında yaptığımız araştırmada da gördük ki ihracat izninin belli yandaş firmalara verilmesi için kurgulanan büyük bir tezgâhmış! Çünkü bizimle ilgili ne bir yazışma yapılmış ne de soruşturma” dedi.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, 2023 yılında Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği yetkiye istinaden Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerdeki küçükbaş hayvanların Katar başta olmak üzere Körfez ülkelerine ihracatı ile ilgili olarak Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilendirilmişti. Tarım Kredi Kooperatifleri bu yetkiyi kötüye kullanarak bir rant kapısı oluşturduğu ortaya çıktı. İhracat izninin yüzde 80’i daha önce hiç bir koyun ihracatı bulunmayan tek bir kişiye ihalesiz bir şekilde verilirken, ihracat izni için başvuran birçok firma ise güvenlik soruşturmasına takıldıkları gerekçesiyle başvuruları reddedildi.

KİM BU FEYZULLAH SAYIN

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Türkiye üzerinden Suriye’den Körfez ülkelerine transit koyun ihracatı Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ihalesiz bir şekilde Feyzullah Sayın’a verilirken, 2023 yılı ihracat kotasının da yüzde 80’i yine aynı kişiye verildiği ortaya çıkmıştı. Türkiye’nin küçükbaş hayvan ihracatını kapattığı bir dönemde, firmaya verilen yüksek ihracat kotası ile büyük bir kıyak geçilirken, Feyzullah Sayın’ın arkasındaki siyasi bağlantılar sorgulanmaya başlanmıştı.

KOYUN İHRACATINDA KURGULANAN TEZGAH ORTAYA ÇIKTI

Suriye’den Türkiye üzerinden Körfez ülkelerine yapılan koyun ihracatı peşkeşinde gündeme gelen şok iddia ise akıllara durgunluk verdi. İddialara göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin peşkeşi meşrulaştırmak için ihracat başvurusunda bulunan birçok firmayı, ‘Cumhurbaşkanlığınca yapılan güvenlik soruşturmasından geçemediklerini’ gerekçe göstererek geri çevirdiği ancak bunun büyük bir tezgâh olduğu ortaya çıktı. Tarım Kredi’nin bu yolla firmalara terörle iltisaklı olduklarını ima edip adeta aba altından sopa gösterip, itiraz etmelerini engellemeyi amaçladığı kaydediliyor.

BİR FİRMANIN KORKMAYIP CUMHURBAŞKANLIĞINDA YAPTIĞI ARAŞTIRMA ACI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI!

Tarım Kredi Kooperatifleri bunda da başarılı olurken, ihracat başvurusu ‘güvenlik soruşturmasından’ dolayı reddedilen birçok firma korkup, güvenlik soruşturmasından neden geçemediklerine dair hiç bir itirazda bulunmazken, bir firmanın konunun üzerine gitmesi Cumhurbaşkanlığı ismi kullanılarak güvenlik soruşturması adı altında kurgulanan tezgahı ortaya çıkardı.

BALLI KAYMAKLI İHRACAT YETKİSİNİ KENDİ YANDAŞLARINA VERMEK İÇİN CUMHURBAŞKANI İSMİNİ BİLE KULLANMAKTAN ÇEKİNMİYORLAR!

İsminin açıklanmasını istemeyen firma yetkilisi, Cumhurbaşkanlığında yaptıkları araştırmada gerçekte böyle bir güvenlik soruşturmasının yapılmadığını ortaya çıkardıklarını belirterek, “Ballı kaymaklı koyun ihracat yetkisini kendi belirledikleri firmalara vermek için kurguladıkları bir tezgâhmış” dedi.

HATAY VALİLİĞİNDE GÜVENLİK SORUŞTURMASINA TAKILMIYORUZ ANCAK TARIM KREDİ’DE GÜVENLİK SORUŞTURMASINA TAKILIYORUZ!

Kendi firmasının aynı zamanda deprem bölgesinde Hatay’da Valilik adına yıkım ve enkaz işini yaptığını ve herhangi bir güvenlik soruşturmasına takılmadıklarını dile getiren firma yetkilisi, şunları kaydetti: “Suriye’den koyun ihracatı ile ilgili Tarım Kredi Kooperatiflerine yaptığımız başvurumuzun güvenlik soruşturmasından dolayı reddedilmesi üzerine üst makamlara başvurarak bunun gerekçesini öğrenmek istedim. Devletimize karşı nasıl bir suç işlemişiz ki Hatay’da Valilik firmamıza iş verirken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde güvenlik soruşturmasına takılıyoruz? Üst makamlara yaptığım başvuruda Tarım Kredi Kooperatiflerinin aslında bizimle ilgili herhangi bir resmi yazışmanın olmadığını ve gerçek anlamda bir soruşturmanın dahi yapılmadığını öğrendim. Bunu öğrenince şok oldum. Tarım Kredi Kooperatiflerinin koyun ihracat iznini yandaşa vermek için uyguladığı bir tezgâhmış! Kurgulanan bu tezgahta Cumhurbaşkanlığı isminin kullanılması ise yolsuzlukta artık hiçbir sınır tanınmadığını gösteriyor”