Gıda fiyatları konusunda yanıltıcı haberleri ile dikkat çekmeye başlayan haberlerankara isimli haber sitesinin, "Tarım Kredi Market’ten Bomba İndirim! 5 Lt TMO ayçiçek yağlarında ve şekerlerde inanılmaz fırsat! Görenler soluğu Tarım Kredi Marketlerde alıyor!" başlıklı haberi akıllara durgunluk verdi. Söz konusu haberlerle tüketici göz göre göre aldatılıyor. 

VATANDAŞI YANILTAN HABERLERDE TARIM KREDİ MARKETLERİN VE TMO'NUN İSMİNİN KULLANILMASI DİKKAT ÇEKİYOR

Haberlerankara.com isimli haber sitesinin ayçiçek yağı ve şekerde sözde büyük indirim varmış gibi dikkat çekici başlıklarla, takipçi kasmaya çalışması dikkat çekiyor. Takipçi kasmak için yapılan haberlerde özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Marketlerin isminin kullanılması da anlamlı bulunuyor. 

'Tarım Kredi Market’ten Bomba İndirim! 5 Lt TMO ayçiçek yağlarında ve şekerlerde inanılmaz fırsat! Görenler soluğu Tarım Kredi Marketlerde alıyor!' Başlıklı haberde; “İndirimin en çok gerçekleştiği adreslerden biri olan Tarım Kredi Market, Toprak Mahsulleri Ofisi ürünlerinde de indirimi başlattı. Buna göre 5 litre TMO ayçiçek yağı 135 TL, 2 kilogram safi beyaz toz şeker 65.05 TL’den satışa sunulacak” denildi. 

PİYASADAN YÜZDE 50 DAHA PAHALI SATILAN ŞEKER BOMBA İNDİRİM DİYE HABERLEŞTİRİLDİ!

Şekerin kilosu piyasada 20 ile 25 liradan satılırken, Tarım Kredi Marketlerde 2 kilosu 65.05 liradan yani kilosu 32.5 liradan satılan toz şekerin, büyük indirim şeklinde haberleştirilmesi, vatandaşın doğrudan ve kasıtlı bir şekilde nasıl aldatılmaya çalışıldığını gözler önüne serdi.

TMO AYÇİÇEK YAĞINDA BİR İNDİRİM SÖZ KONUSU DEĞİL!

Diğer yandan Tarım Kredi Marketlerde satılan TMO ayçiçek yağında bir indirim söz konusu olmadığı halde, hatta geçtiğimiz haftalarda 129 liradan satılan TMO ayçiçek yağına 6 lira zam gelmesine rağmen bunu da yine ‘büyük indirim’, ‘bomba indirim’ şeklinde haberleştirilmesi yapılan haberin ne kadar maksatlı olduğunu ortaya koyuyor. 

Vatandaşların özellikle bu tür yanıltıcı ve maksatlı haberlere karşı dikkatli olması gerekirken, Tarım Kredi Marketlerin ve TMO'nun ise kurum güvenirliliğine zarar veren bu tür haberlerle ilgili bir işlem yapmaması tepki çekiyor.