Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifinde sahte gübre skandalı patlak vermişti. Kooperatifin tedarik ettiği gübreler sahte çıkarken, kooperatif başkanı Talha Üzer, sahte gübreyi imalatçı değiliz, satıcıyız diyerek savunmuştu. Çiftçinin mağdur olduğu sahte gübre skandalının seçim sonuçlarını etkilediği görülüyor.
Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlık Seçimi, büyük bir katılım ve demokratik olgunluk içinde tamamlandı.Toplam 10 sandıkta kullanılan 14.091 oyun sayımı, akşam saatlerinde sonuçlandı.
GENEL TABLO VE OY DAĞILIMI
Yunus Çelik: 7.427 oy
Talha Üzer: 4.920 oy
Abdullah Çelik: 1.702 oy
Toplam geçerli oy: 14.049
Geçersiz oy: 95
Boş oy: 39
Toplam kullanılan oy: 14.091
SEÇİM SÜRECİ SAKİN, KATILIM YOĞUN OLDU
Ereğli’de sabah erken saatlerde başlayan oy verme işlemleri gün boyu yoğun katılımla sürdü. Çiftçiler sandık başına büyük ilgi gösterirken, seçim süreci olaysız ve örnek bir sükûnet içinde tamamlandı. Görevli ekiplerin titiz çalışması sonucu oy sayım işlemleri gece saatlerine kadar sürdü.
SANDIKTAN ÇIKAN NET MESAJ: “ÜRETİCİ GÜÇLÜ YÖNETİM İSTİYOR”
Sandık sonuçları, Ereğli çiftçisinin kararlı ve güçlü bir yönetim beklentisini açık biçimde ortaya koydu. Yunus Çelik, sandıkların tamamında yüksek oy oranı elde ederek açık farkla birinci olurken, Talha Üzer ikinci, Abdullah Çelik ise üçüncü sırada yer aldı.
Kooperatif üyeleri, seçim sonrası yaptıkları değerlendirmelerde “Ereğli için birlik, üretim ve istikrar” vurgusu yaptı.




