Haber Merkezi / Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde yürütülen denetimlerde dikkat çeken bir usulsüzlük iddiası ortaya çıktı. Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çelik, Kazımkarabekir satış mağazasında yaklaşık dokuz yıldır görev yapan bir personelin, ilk incelemelere göre yaklaşık dört yıldır sistematik şekilde usulsüz işlemler gerçekleştirdiğinin belirlendiğini açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan Çelik, göreve geldikleri günden bu yana yürüttükleri denetim ve incelemeler sonucunda söz konusu usulsüzlüğün ortaya çıkarıldığını belirterek, vakit kaybetmeden hukuki sürecin başlatıldığını ifade etti.
"Suç duyurusunda bulunduk"
Çelik, olayın tespit edilmesinin ardından kooperatif tarafından gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını belirterek şu bilgileri paylaştı:
"Hiçbir gecikmeye mahal verilmeden gerekli hukuki süreç başlatılmış, kooperatifimiz tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ve adli makamlar harekete geçirilmiştir."
"Ortaklarımızın bir kuruşunun hesabını soracağız"
Göreve geldikleri ilk yıl içerisinde kooperatifin mali yapısını güçlendirmek ve üreticiye daha iyi hizmet sunmak amacıyla çalıştıklarını belirten Çelik, ilk sezonlarında 37 bin ton gübre satışı gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Çelik, ortakların haklarının korunmasının öncelikleri olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:
"Ortaklarımızın bir kuruşunun dahi hesabını sormak bizim en temel sorumluluğumuzdur. Hiçbir usulsüzlüğün üzeri örtülmeyecek, süreç sonuna kadar titizlikle takip edilecek ve mağduriyetlerin giderilmesi için kooperatifimiz üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirecektir."
Denetim mekanizmaları güçlendirilecek
Açıklamada, benzer olayların tekrar yaşanmaması için denetim ve kontrol mekanizmalarının daha da güçlendirileceği belirtilirken, Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdüreceği ifade edildi.




