Kiev rejiminin, Karadeniz Filosu gemilerine ve "tahıl koridorunun" güvenliğini sağlamakla ilgili sivil gemilere karşı İngiliz uzmanların katılımıyla gerçekleştirdiği 29 Ekim terör eylemi göz önüne alındığında, Rus tarafı anlaşmanın uygulanmasına katılımını askıya aldı. Rus tarafı, Ukrayna limanlarından tarım ürünlerinin ihracatına ilişkin anlaşmalar" dedi.

Buna karşılık Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna ordusunun eylemleri nedeniyle Moskova'nın anlaşmaya dahil olan sivil dökme yük gemilerinin güvenliğini garanti edemediğini kaydetti. Bu kapsamda anlaşma süresiz olarak askıya alınırken, Ukrayna gıda taşımacılığını kontrol eden İstanbul'daki Ortak Koordinasyon Merkezi'nde Rus temsilcilere gerekli talimat verildi.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stéphane Dujarric, örgütün bu konuda Moskova ile temas halinde olduğunu söyledi. Tüm tarafların "dünya çapında milyonlarca insanın gıdaya erişimi üzerinde olumlu bir etkisi olan kritik bir insani girişimi" tehlikeye atabilecek herhangi bir eylemden kaçınmasının öneminin altını çizdi.