Tarımcı /Dünyada Tarım / Söz konusu tohumlar Hollanda'da paketlenerek ardından Rusya'ya gönderildi. Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesi Bakanlığı (LNV), Rus otoritesi Rosselkhoznadzor'dan, kontaminasyonun Asidovorax xitrulli bakterisiyle ilgili olduğuna dair bir rapor aldığını açıkladı. Bu bakteri, diğer şeylerin yanı sıra kavunlarda meyve lekelerine ve meyve çürümesine neden olur. Ürün kaybı oranı da çok yüksektir.

Tarım, Doğa ve Gıda Ürün her iki ülke yetkilileri arasında bitki sağlığı konularında istişare yapılmadığını belirtiyor. Ayrıca bakanlığa göre ithalat yasağının etkisinin ne olacağı da belirsiz. Boykotun esas olarak sebze tohumları ve soğan setleri, arpacık soğan, sarımsak ve patates tohumu ile ilgili olduğu görülüyor. Rusya Federasyonu geçen yıl Hollanda'dan 4 bin 800 ton tohumluk patates satın aldı.

Bu karar tohum satan firmalar kadar, artık iyi tohumlara ve iyi ekim malzemesine erişimi olmayan Rus çiftçileri ve bahçıvanları da etkiliyor.

Bundan yıllar önce yine Hollanda’dan patates tohumu alan ülkelerde patates siğili gibi hastalıklar çıkmıştı. O ülkelerin bazı yörelerinde patates ekimleri yasaklanmıştı. Hollandalı yetkililere bu sorun iletildiğinde, alınan cevap çok önemliydi.

Bu bir ticaret, bizim verdiğimiz belgelerde, bu hastalıklar yazmıyor olabilir. Kendi laboratuvarlarınızda kontrol ederek ithal etmeniz gerekiyordu, demişti…

Dünyada ticarette her şeyin mübah olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İthal ettiğimiz ürünlerde çok daha dikkatli olmak zorundayız.

Akdeniz diyeti üst üste yedinci kez mutfak lideri oldu! Akdeniz diyeti üst üste yedinci kez mutfak lideri oldu!