TARIMDAN HABER ÖZEL / PANKOBİRLİK’in, Türkşeker adına yaptığı 48 bin tonluk kompoze gübre ihalesinin sonuçları belli oldu. İhaleye sadece 3 firma girerken, 48 bin tonluk kompoze gübre ihalesinin yüzde 70’i Toros’ta kaldı. Yüzde 30’luk kısmı da Alp-Ateş ile Ankafert Gübre arasında paylaşıldı. Diğer yandan pancar kooperatiflerine yoğun bir şekilde gübre satan Vitamin Gübre’nin Pankobirlik’in açık huzurda yapılan ihalesine teklif dahi vermemesi dikkat çekti.

KOMPOZE GÜBRE FİYATI ORTALAMA 14 BİN LİRA SEVİYESİNDE GERKÇEKLEŞTİ

Türkşeker adına yapılan ihalede fiyatlar bölgelere göre farklılık gösterirken, kompoze gübre fiyatı 13 bin 500 lira ile 16 bin 500 lira arasında değişiyor. Örneğin Kars teslimi gübre fiyatı en yüksek baremi oluştururken, İç Anadolu Bölgesindeki fabrika teslimi gübre fiyatı da ortalama 14 bin lira arasında gerçekleşti.

PANKOBİRLİK'in 51'inci olağan mali genel kurulu yapıldı! PANKOBİRLİK'in 51'inci olağan mali genel kurulu yapıldı!

VİTABİN GÜBRE İHALEYE KATILMADI!

Pancar kooperatiflerine yoğun bir şekilde gübre satışı yapan Vitamin Gübre’nin Pankobirlik’in açık huzurda yaptığı kompoze ve üre gübre ihalesine teklif dahi vermemesi kafaları karıştırdı.

KOOPERATİFLERİN GÜBRE TEDARİKİ NEDEN TEK ELDEN İHALEYLE YAPILMIYOR?

Bazı kooperatiflerin gübre tedarikini ihalesiz doğrudan belli firmalardan alması ve bazı kooperatiflerin de açık huzurda yapılmayan ihalelerle gübre tedarik etmesi, gübre alımında ciddi şaibeleri gündeme getirirken, Pankobirlik üst yönetiminin de buna göz yumması çiftçinin aleyhine bir durum oluşturuyor.