TARIMDAN HABER ÖZEL / Çiftçiye pancar parası bu ay içinde ödenmesi beklenirken, pancar alım fiyatının açıklandığı Ekim ayından buyana enflasyon ve maliyet kalemlerinde yaşanan artışlardan dolayı çiftçinin alacağı para da ciddi anlamda eridi.

PANCAR ALIM FİYATI 5 EKİM'DE AÇIKLANMIŞTI ÖDEMESİ BU AY YAPILACAK!

Pancar alım fiyatı 5 Ekim’de Türkşeker tarafından ton başına 1850 TL olarak açıklanmıştı. Çiftçiye pancar parasının da bu ay içinde ödenmesi bekleniyor.

ÇİFTÇİ YAŞADIĞI PARASAL KAYBI ÇEYREK ALTIN HESABI İLE ORTAYA KOYDU

Pancar çiftçisi, pancar alım fiyatının açıklandığı günden buyana kaybını ortaya koymak için çeyrek altın üzerinden bir hesap yaptı.

5 EKİM'DE 100 BİN LİRAYA 38 ÇEYREK ALTIN ALINABİLİRKEN ŞİMDİ 28 ÇEYREK ALTIN ALINABİLİYOR!

Çiftçinin çeyrek altın üzerinden yaptığı hesapta 5 Ekim’de 100 bin liraya 1 çeyrek altının fiyatı 2 bin 600 liradan 38 tane çeyrek altın alındığını, bugün ise 100 bin liraya sadece 28 adet çeyrek altın alınabildiğini kaydetti.

PROTESTO İÇİN BU SENE EKMİYORUM!

Çiftçi yaptığı çeyrek altın hesabının ardından “Hakkımızı koruyacak kimseler yok mu? Protesto için bu sene ekmiyorum” dedi.

1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları... 1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları...

Pancar Çiftçi