Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, yaşanan yüksek enflasyondan dolayı çiftçinin girdi maliyetleri katlanarak artarken, çiftçinin ürününe enflasyon altında artış yapılması dikkat çekiyor. Türkiye Yüzyılı olarak tarif edilen ve Türkiye Yüzyılı’nın üretim yılına çevrileceğine dair vaatler verilirken, çiftçiyi üretimden uzaklaştıracak düşük alım fiyatlarının açıklanması ülke tarımı için büyük bir tehlike olarak görülüyor.

AÇIKLANAN PANCAR ALIM FİYATI ÇİFTÇİNİN BEKLENTİSİNİN 345 LİRA GERİSİNDE KALDI!

Geçtiğimiz yıl pancar alım fiyatı 50 lira kota tamamlama primi ile birlikte 1450 lira açıklanırken, bu yıl çiftçi en düşük 2200 lira fiyat açıklanmasını bekliyordu. Ancak pancar alım fiyatı çiftçinin beklentisinin 345 lira altında açıklandı.

Konya Şeker'e Kangal ve Soma'da eksik elektrik üretmenin faturası ağır oldu! 5.3 milyar lira gelirden mahrum kaldı! Konya Şeker'e Kangal ve Soma'da eksik elektrik üretmenin faturası ağır oldu! 5.3 milyar lira gelirden mahrum kaldı!

GİRDİ MALİYETLERİ YÜZDE 100 ARTARKEN PANCAR ALIM FİYATINDA YÜZDE 27,5 ORANINDA ARTIŞ YAPILDI!

Çiftçinin girdi maliyetleri ülkedeki yüksek enflasyondan dolayı yüzde 100’ün üstünde artarken, pancar alım fiyatına ise yüzde 27,5 gibi komik bir oranda artış yapıldı.

PANCAR ALIM FİYATI TARIM BAKANI TARAFINDAN RUTİN BİR AÇIKLAMAYMIŞ GİBİ PAYLAŞILDI!

Çiftçinin günlerdir dört gözle beklediği pancar alım fiyatının Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın sosyal medya hesaplarından rutin bir açıklamaymış gibi paylaşılması da yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

HÜKÜMET VERGİ VE ZAMLARLA HALKI HER GÜN FAKİRLEŞTİRİRKEN, ENFLASYON MÜCADELESİNİ DE ÇİFTÇİNİN ÜRÜNLERİNE DÜŞÜK FİYAT VEREREK YAPIYOR!

Buğday, arpa, mısır, pamuktan sonra pancar alım fiyatının da beklentilerin çok altında açıklanması hükümetin enflasyon mücadelesini çiftçinin ürünleri üzerinden yaptığını ortaya koyuyor. Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere vergi ve zamlarla enflasyonu sürekli yukarı çeken hükümetin, enflasyonla mücadeleyi sadece çiftçinin ürünlerinin fiyatlarını baskılayarak yapması ülkenin tarımsal üretimini de büyük bir tehlikeye atıyor.

PANKOBİRLİK BAŞKANI RAMAZAN ERKOYUNCU PANCAR ALIM FİYATI MISIR GİBİ OLMAYACAK DEMİŞTİ!

Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada pancar alım fiyatında iyi bir rakam beklediklerini, bu beklentisini de düşük fiyattan açıklanan mısır fiyatını örnek göstererek açıklamıştı. Erkoyuncu, “Pancarda çiftçinin umduğu fiyat gelecek diye tahmin ediyorum” demişti.