Pancar taban fiyatının açıklanmamasından dolayı oluşan tepkileri, çiftçiden ve kamuoyundan gizlemek için fabrikalarda düzenlenen kampanya törenlerine muhalefet milletvekilleri ile bölge belediye başkanları davet edilmeyerek, törenler gizli bir şekilde yapılmaya başlandı. 

Milletvekilinden hükümete 'fındık fiyatı' eleştirisi: ‘180 TL diyoruz, ses yok’ Milletvekilinden hükümete 'fındık fiyatı' eleştirisi: ‘180 TL diyoruz, ses yok’

şeker pancarı

Burdur Gazetesinden Esma Serttaş Ayaz'ın haberine göre, geçtiğimiz Perşembe günü Burdur Şeker Fabrikası’nın 69. pancar alımı ve işleme kampanyası başlamıştı. Burdur Şeker Fabrikası’nca düzenlenen açılış törenine ise  Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Açıkgöz, AK Parti Milletvekili Adem Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Oğuz, Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, Burdur Pancar Kooperatifi Başkanı, fabrika çalışanları ve pancar üreticileri katılmıştı.

CHP Burdur Milletvekili ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dün Şeker Fabrikası önüne giderek, yayınladıkları video ile neden Burdur Şeker Fabrikası’nın Alım ve İşlem Kamanyası’nın açılış törenine çağırılmadıklarını sordular.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yaptığı konuşmada;

Evet öncelikle herkesi sevgiyle saygıyla selamlıyoruz.  Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ile beraber Burdur Şeker Fabrikamız’ın önündeyiz. Burdur ne yazık yine üzücü bir tarihi olayla karşı karşıya kaldı. Dün şeker fabrikasının kampanya dönemi başladı.

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ PANCAR ALIM KAMPANYASINA NEDEN DAVET EDİLMEDİ?

Normalde yıllardan beri alışık olduğumuz bir törenle başlar kampanya dönemi. Böyle bir törenin alelacele, gizlice yapılmış olduğunu üzülerek ne yazık ki öğrenmiş durumdayız. Bizler ilin Burdur’un Belediye Başkanı, ilin milletvekili olarak böyle bir kampanyanın açılış döneminde niye çağrılmadığımızı, niye haberimizin olmadığını anlam veremiyoruz ve öğrendiğimize göre; Türk Şeker açıklama yapmış. Genel Müdürlüğe demiş ki, ‘hiçbir protokol çağrılmayacak gizlice bir açılış töreni yapıp kapatacaksınız’ denmiş.

NEYİ GİZLİYORSUNUZ?

Neyi gizliyorsunuz, neyi saklıyorsunuz, neyden çekiniyorsunuz çok merak ediyoruz. Örneğin; Türk Şekerin pancarın taban fiyatını açıklamamasından dolayı mı rahatsızsınız?  Bakın pancar üreticileri, pancarlarını fabrikalara dökmeye başladı. Ne kadarı satacaklarını bilmiyorlar.

Üretimde bir düşüklük mü var, bundan mı rahatsızsınız? Bununla alakalı sorumluluk kimde bilmiyoruz ama dünkü alelacele yapılan törene AK Parti’nin milletvekilleri bir şekilde haberleri olmuş çağrıldıklarını bilmiyoruz ama bir şekilde haberleri olmuş.

Buranın fabrika müdürü baktı AK Partili Milletvekili burada mı Burdur’un Milletvekilini de çağırması gerekiyor. Burdur’un Belediye Başkanını da çağırması gerekiyor. Biz bu konuşmaları yapıyoruz isek üreticilerimizin yararına yapıyoruz. Tüm Türkiye'deki pancar üreticilerinin haklarını koruyabilmek adına yapıyoruz ve böyle bir uygulamayı bir daha Burdurumuz’da, Türkiye'nin hiçbir yerinde görmek istemiyoruz." dedi.

Kaynak: Esma Serttaş Ayaz / Burdur Gazetesi