Bu konuda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden Prof. Dr. Bülent Miran ve aynı bölümde Doktora Öğrencisi Şula Azak'ın “Türk Tüketicilerin Organik Pazara ve Organik Ürünlere Yönelik Davranışlarının Analizi: İzmir Örneği” konulu araştırma sonuçlarına köşesinde yer veren Yıldırım, “Kimyasallarla kirletilen topraklar, genetiği değiştirilen ve tek tip hale getirilen tohumlar, tarım ilaçlarıyla zehirlenen ürünler, sağlıklı ve güvenilir gıda üretimini olanaksız hale getiriyor. İnsan yaşamını tehdit eden, öldüren hastalıklar artıyor. Sağlığa ayrılan bütçe gıda bütçesiyle yarışıyor. Bu nedenle insanlar, hormonsuz, kimyasal kullanılmayan organik-ekolojik ürünlere yöneliyor” dedi.

Organik tüketimde Türkiye'nin daha çok gerilerde olduğunu bildiren Yıldırım, İsviçre'de kişi başına yıllık ortalama organik ürün tüketiminin 160 dolar, Avrupa'da 50 ile 100 dolar, Türkiye'de ise 1 dolar seviyelerinde bulunduğunun altını çizdi.

Anket sonuçlarını değerlendiren Yıldırım, fiyatların yüksek olmasından dolayı organik pazara bir ilgisizlik bulunduğunu belirtirken, tüketicilerin organik pazardan daha çok organik yumurta talep ettiğini belirtti.