Sakarya'da çalışan veteriner hekimlerden oluşan yaklaşık 70 kişilik bir grup mesleğin bugünü ve geleceği adına değişim sloganıyla bir araya geldi.

Son yıllarda yaşanan hayvan hakları ihlalleri, hayvancılığın içinde bulunduğu zor durum, gıda güvenliği noktasındaki olumsuzluklar ve daha birçok konuda kilit rol oynayan veteriner hekimlerin artık bir şeyler yapması gerektiği konusunda fikir birliğinde olan grup, değişimi Sakarya'dan başlatıp tüm yurda yaymak istiyor.

Bu kapsamda öncelikle, yaklaşan veteriner hekim oda seçimlerinde yeni bir oluşumun başa geçmesi için çalışmalar yapan veteriner hekimler diğer taraftan da veteriner hekimlik mesleğinin farklı çalışma alanlarında faaliyet gösteren meslektaşları ile de toplantılar düzenliyor.

Yeni bir misyon ve vizyon ile yola çıkan bu oluşum özellikle genç veteriner hekimler tarafından da destekleniyor.

Son yasal düzenlemeler ile kanunlara göre aynı hizmet sınıfında olmalarına rağmen doktorlara verilen yıpranma payı ve tam gün yasasındaki değişikliklerden faydalanamayan, bunların dışında daha birçok hakları ellerinden alınan veteriner hekimler, mevcut oda yönetiminden ve ulusal çaptaki meslek örgütlerinden bu konularda ciddi bir tepki gelmemesine tepki gösteriyor.

TARIMDANHABER