Türkiye, hububatta açıklanan müdahale alım fiyatlarını Tarımdan Haber'den takip etti. Tarımdan Haber, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamasının hemen ardından müdahale alım fiyatlarının bütün detaylarını çiftçiye ilk duyuran haber portalı oldu. Bundan dolayı da Tarımdan Haber, çiftçiden yoğun bir ilgi gördü.

TARIMDAN HABER ÇİFTÇİNİN SESİ OLDU

Müdahale alım fiyatlarına yönelik haberlerimiz 30 binin üzerinde tekil tıklanma alırken, 100'ün üzerinde yorum yapılması dikkat çekti. Çiftçi, yaptığı yorumlarla memnuniyetini ve tepkisini Tarımdan Haber aracılığıyla yetkililere duyurmaya çalıştı. Açıklanan rakamlardan memnun olan üreticilerin bulunmasına rağmen çoğunluğun ton başına 862 lirayı yetersiz bularak, hükümete ve Bakanlığa tepki göstermesi gözlerden kaçmadı.

GİRDİ FİYATLARINA KARŞILIK AÇIKLANAN RAKAM YETERSİZ BULUNDU!

Üreticinin tepkilerinin başında mazot, gübre ve elektrik giderlerinde yaşadıkları mağduriyet gelirken, açıklanan rakamın bu girdi fiyatları karşısında yetersizliğine işaret ettiler.

İşte bu konuda yapılan bazı yorumlar;

ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA

“Çiftçi perişan kimsenin haberi yok ancak kazandığımız elektrik parasına yetmez", "Gübre+mazot+ilaç cepten öde kefeninizi nasıl olsa belediyeler hayrına veriyor", "Dünya ülkeleri çiftçisi için destek üstüne destek sunarken AKP Hükümet'i şantaj yapmaya devam ediyor", "Mazot, benzin uçuyor, buğday düşüyor", "Tohumu 1450 al, mazot 4 TL, gübre 2000 TL, elektrik, ilaç eeee… Çiftçi ölsün! Çiftçinin çoğu borç batağında… Dededen kalma arazisini satmak zorunda kaldı. Halen pamuk pirimin parasına el konulmuş bir de bu buğday fiyat o da başfiyat 862 TL"

150 HANELİ KÖYDE 150 TRAKTÖR!

Bu tepkilerin yanında, çiftçinin içinde bulunduğu çelişkilere yönelik yorumlar da dikkat çekti. 150 haneli bir köyde 150 adet traktör bulunduğunu belirten bir okuyucumuz, bu konuda tepkisini şu şekilde dile getirdi; “Köyümüz 150 hane. 100 adet 100 beygir, 30 adet 110 beygir, 20 adet 130 beygir traktör var Allah versin daha iyisi olsun da köyümüzün 150 bin dönüm arazisi yok. Toplam 32000 dönüm. Nedeni sende var bende yok. Herkeste elmalı telefon. Ben demirciyim bende hiç birisi yok 5 sene sonra sanırsam herkes 35 beygir traktör alacak!"

Söz konusu yorumların tamamını haberimizin devamında okuyabilirsiniz...

http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-ekonomi/bugdayda-mudahale-alim-fiyati-aciklandi

http://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-ekonomi/mudahale-alim-fiyatlari-belli-oldu