ÖZEL HABER / Metropoll Araştırma Şirketinin yaptığı anketten, uygulanan tarım politikalarına karşı seçmenin memnuniyetsiz olduğu ortaya çıktı. Metropoll Araştırma Merkezinin sahibi Özer Sencar, yapılan anket sonuçlarını twitter hesabından paylaştı. Buna göre halkın yüzde 56.4’ü uygulanan tarım politikalarından memnun değil. ‘Hükümetin tarım politikasını nasıl buluyorsunuz?’ sorusuna verilen cevaplar, oy verdiği parti seçmenine göre değişiklik gösterse de halkın yarıdan fazlası uygulanan tarım politikasını başarılı bulmuyor.  

AK PARTİ'YE OY VERENLERİN YÜZDE 57.7'Sİ BAŞARILI BULUYOR

Ak Parti ve MHP’ye oy veren seçmenin yarıdan fazlası uygulanan tarım politikasını başarılı bulurken, İYİ Parti’ye oy verenlerin yüzde 90.7’si, HDP’ye oy verenlerin yüzde 89.6’sı, Saadet Partisi’ne oy verenlerin yüzde 89.5’i ve CHP’ye oy verenlerin 87.5’i, uygulanan tarım politikasını başarılı bulmuyor. 

AK PARTİ SEÇMENİNİN YÜZDE 30'U BAŞARISIZ BULUYOR

Ak Parti'ye oy verenlerin yarıdan fazlası uygulanan tarım politikasını başarılı bulsa da başarılı bulmayanların oranı da hiç de azınsanmayacak bir şekilde yüzde 30.1 çıktı. Bu oran MHP'ye oy veren seçmende ise yüzde 34.6 oldu. 

HALKIN YÜZDE 56.4'Ü UYGULANAN TARIM POLİTİKASINI BAŞARILI BULMUYOR  

Hükümetin tarım politikasını nasıl buluyorsunuz? Sorusuna ortalama olarak çok iyi bulanların oranı yüzde 6.1, iyi bulanların oranı yüzde 28.3, kötü bulanların oranı yüzde 24.1 ve çok kötü bulanların oranı yüzde 32.3 çıkarken, ankete katılanların yüzde 9.2’si ise fikir beyan etmedi.