Amida Haber'in haberine göre, Diyarbakır’daki çiftçiler güne DEDAŞ’ın şoku ile başladı. Buğdayda dönüm başı 121, pamukta 271 TL olan desteklemeler sabah saatlerinde çiftçilerin hesabına yattı. DEDAŞ elektrik borcu olan çiftçilerin hesabından, borcunu tahsil etti.

‘Taziyemiz daha yerde’

Konu ile ilgili Amida Haber’e konuşan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, DEDAŞ’ın alelacele borçlarının peşine düşmesini eleştirdi. Diyarbakır’ın afet bölgesi olduğuna dikkat çeken İskenderoğlu, “Ziraat Bankası şuan icralık bile olsa borcunu tahsil etmiyor. Tarım Kredi Kooperatifi icra takibi başlatmıyor. Var olan takipleri de durdurdu. Biz oda olarak çiftçilerimizden aidat almıyoruz. DEDAŞ’ın acelesi ne? Daha taziyemiz yerde” dedi.

Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak! Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak!

‘Kamulaştırılsın’

DEDAŞ’ın yangından mal kaçırır gibi borç tahsil etmesine isyan eden İskenderoğlu şunları söyledi: “Deprem olmuş, insanlar ölmüş, insanlar enkaz altında. DEDAŞ para peşinde. Bu kabul edilebilir bir durum mu? DEDAŞ bu gücü nerden alıyor, bu kurumu kim kolluyor? Bunların arkasında hangi güç var? Tarım Bakanı bir an önce bu duruma el atmalıdır. Hükümet görevini yapsın. Koyun can derdinde kasap et derdinde misali, DEDAŞ çiftçiden önce davranıp parayı çekti. DEDAŞ’ın acil olarak ya kamulaştırılması ya da kayyum atanması gerekiyor.”