15 Temmuz darbe girişiminin ardından, resmi kurum ve kuruluşlarda FETÖ bağlantısı belirlenen personellerin görevden alınmalar devam ediyor. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi yürütülen soruşturma kapsamında açığa alındı. Çebi'nin yerine vekaleten göreve yardımcısı Metin Öztürk atandı.

Açığa alınan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Demokrasi Nöbetlerine katıldığı ortaya çıktı.

Yeni Müdür Metin Öztürk kimdir?

1977 yılında Uşak' ta doğdu. İlkokul ve Ortaokulu İzmir' de, Liseyi Manisa'da bitirdi. Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,Toprak Bölümünü bitirdikten sonra,Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü,Toprak Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Gerek Bakanlığımız gerekse de farklı kuruluşlar tarafından düzenlenen birçok hizmet içi seminer, kurs ve toplantılara katıldı.
1996 yılında Siirt İli, Kurtalan İlçesinde,657 Sayılı DMK'na tabi olarak Memuriyet hayatına başladı. Siirt İli, Kurtalan İlçe Tarım Müdürlüğü, Kütahya İl Tarım Müdürlüğü ve Manisa Beydere Tohum Sertifikasyon ve Test Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak çalıştı. 2005 yılından bu yana Manisa Beydere Tohum Sertifikasyon ve Test Müdürlüğünde görev yapmakta iken, 02.10.2014 tarihinde Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, İl Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Metin Öztürk evli ve bir çocuk babasıdır.