TARIMDAN HABER ÖZEL\ Gelen zamlarla birlikte vatandaşın eti tüketmesi iyice zorlaşırken, piyasa fiyatları ile Et ve Süt Kurumu fiyatları arasında da büyük bir uçurum oluştu.

Tarım Bakanı Yumaklı: Gıda sahtekarı 159 firmayı savcılığa şikayet ettik! Kim bu firmalar? Halktan neden gizleniyor? Tarım Bakanı Yumaklı: Gıda sahtekarı 159 firmayı savcılığa şikayet ettik! Kim bu firmalar? Halktan neden gizleniyor?

KASAPLARDA 200 LİRA ESK'DA 89 LİRA!

Kasaplarda ortalama 1 kg kıyma 200 liradan satılırken, Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında 89 liradan satılmaya devam ediliyor. 

VATANDAŞ 1 KG KIYMA İÇİN SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SIRAYA GİRİYOR

Vatandaş, piyasa fiyatlarına göre yarı fiyatına satılan kıyma ve kuşbaşından alabilmek için sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Satış mağazalarına sınırlı miktarda et gelmesinden dolayı vatandaşa 1 kg’dan fazla et satışı yapılmazken, 1 kg eti de herkes alamıyor.

MACARİSTAN'DAN İTHAL EDİLEN HAYVANLARIN ETİ ESK SATIŞ MAĞAZALARINDA NE ZAMAN SATILACAK? 

Macaristan’dan ithal edilerek Edirne’de kestirilen kasaplık hayvanların eti öncelikli olarak Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında satışa sunulması bekleniyor. İthal etlerin satışa sunulmasıyla birlikte, satışa sunulan et arzında artış olsa da fiyatından dolayı Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarının önünde oluşan uzun kuyrukların azalması beklenmiyor.

ET VE SÜT KURUMU'NUN ET FİYATLARINA ZAM YAPMASI BEKLENMİYOR! ESK'NIN ZARARI NASIL KARŞILANACAK?

Et ve Süt Kurumunun, seçim öncesi piyasanın yarı fiyatına sattığı et fiyatlarında bir artış yapması beklenmezken, oluşan zararın nasıl karşılanacağı da bilinmiyor.