262 milyon 811 bin lira çapa avansını çiftçinin önceki gün banka hesaplarına yatıran Kayseri Şeker, dün de çiftçiye garantör olarak ton başına 180 lira olmak üzere Zirai Temlik Kredisi’ni açtı. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası ile yapılan anlaşma çerçevesinde cazip faiz oranlarıyla çiftçi temlik kredisi kullanabilecek. 

KAYSERİ ŞEKER TEMLİK KREDİSİ FAİZ ORANINI AÇIKLAMADI!

Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker’in garantör olduğu anlaşma çerçevesinde sözleşmeli ekim yapan 15 bin 696 çiftçinin Vakıfbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası’ndan ton başına 180 lira olmak üzere cazip faiz oranlarıyla zirai temlik kredisi kullanacağını açıkladı. Çiftçiyi desteklemeye, üretimlerini rahat bir biçimde gerçekleştirmelerini sağlamaya devam edeceklerini belirten Akay, çiftçinin zirai temlik kredisini hangi faiz oranıyla kullanacağını ise açıklamadı. 

New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı! New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı!

ÇİFTÇİYE FAİZLİ KREDİ HİZMET OLARAK SUNULDU!

Faizlerin yükseldiği dönemde, çiftçiye kullandırılacak zirai temlik kredisinin faiz oranı büyük önem taşırken, çiftçiye faizli kullandırılacak kredinin bir hizmet olarak sunulması da dikkat çekti.