Kangal Ziraat Odası Başkanı Çoban, hasat dönemi öncesinde çiftçinin en büyük talebinin arazi yollarında bakım ve onarım yapılması olduğunu söyledi.

YAŞANACAK KAZALARIN SORUMLUSU ÖZEL İDARE VE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİDİR

Başkan Basri Çoban, Kangal ilçesinde yaşanan aşırı yağışlar ve sel felaketinden sonra arazi yollarının bozulduğuna dikkat çekerek, “Yağışların ardından arazilerimizde yarılmalar, çatlamalar var. Büyük oyuklar var. Bu arazilere biçerdöverin girme ihtimali yok. Hasat döneminde çiftçimiz ciddi mağduriyet yaşayacak. İlçede Kangal İl Özel İdaresi ise bu konuda hiçbir çalışma yapmıyor. Kaymakamlığa giden çiftçilerimize ise Ziraat Odası yapsın denilerek başlarından savıyor. Yetkisi olanlar ne yazık ki başka konularda gösterdikleri cengaverliği söz konusu eli nasırlı çiftçilerimiz olduğunda elini taşın altına koymaktan kaçıyor. Arazi yollarında yaşanabilecek kazalar, can kayıpları gibi elim hadiselerin sorumlusu şimdiden bellidir. Görevini yerine getirmeyen İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğidir” dedi.

İL ÖZEL İDARE, ADİL VE EŞİT HİZMET SUNMALI

1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları... 1 ton buğday kaç lira? Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları...

Ziraat Odalarının ayrımcılık yapan kişiler tarafından hedef gösterilmek istendiğine vurgu yapan Başkan Çoban, “Muhtarlarla yapılan toplantılarda da Ziraat Odası hedef gösterilerek sanki arazi yollarının bakımı, yapımı ve onarımı Ziraat Odalarının yükümlülüğündedir algısı yaratılmak isteniyor. Ziraat Odalarının bu konuda hiçbir yükümlülüğü, araç gereci, iş makinesi bulunmamaktadır.

Ayrıca geçmiş dönemde oda başkanı Ziraat Odası tarafından İl Özel İdaresine mazot yardımı nedeniyle yargılanmıştır. Ayrıca müfettişler tarafından zimmet çıkarılmıştır. İş makineleri olan İl Özel İdaresi, bu konuda çalışması gereken Köylere Hizmet Götürme Birliği sessiz kalmaya devam etmektedir. Bütçesi ve görevi olmayan Ziraat Odalarının suçlanması, hedef haline getirilmeye çalışılması da manidardır. Bizim tek talebimiz Sivas merkeze bağlı köylerde yürütülen arazi yollarının yapımının ilçelere de eksiksiz verilmesidir. Kangal ve diğer ilçelerimizde İl Özel İdaresi tarafından verilen hizmetin eşit ve adil olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, Sivas merkezde yapılan çalışmaların acilen ilçelerde de başlatılmasını bekliyoruz” diye konuştu.