İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız! İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız!

ESK'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Kurumun tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler kapsamında kasap esnafına da ithal et tedarik edileceği belirtildi. 

İTHAL ET İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı'nın imza attıkları protokol kapsamında, federasyona üye kasap esnafına ithal et tedarik edilecek. 

KIRMIZI ET FİYATLARINI DENGELEMEK İÇİN İTHALATA DEVAM EDİLECEK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayhan, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklı spekülatif hareketleri önlemek için çalıştıklarını belirterek, "Kırmızı et fiyatını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceğiz" dedi. 

KASAPLAR ESK'DAN İTHAL ETİ NASIL ALACAK?

Türkiye Kasaplar Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, ESK tarafından ithal edilen karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etler, federasyona üye kasaplara, kurumun uygun görmesi halinde kombina, kesimhane, depo gibi yerlerde satılacak. Başvurular, federasyona üye kasaplar ile faal kasaplar tarafından ESK'nin ilgili kombina müdürlüklerine yapılabilecek. Müdürlükler tarafından belirlenecek günlerde, iş yerinin ithalat ve stok durumunun müsait olması halinde siparişler karşılanabilecek.