Cumhurbaşkanı Erdoğan, et ve süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm bulmak için yeni bir adım atacaklarını belirterek, “Kırsal dönüş kapsamında elli baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretim merkezleri haline getirecek teşvikler vereceğiz" dedi.

2016 YILINDA DAMIZLIK DÜVE ÜRETİM MERKEZLERİ DE HAYVANCILIĞIN KURTULUŞU OLARAK AÇIKLANMIŞTI!

Hükümet, hayvancılıkta yaşanan sorunlara çözüm olması için 2016 yılında Milli Tarım Projesi kapsamında Damızlık Düve Üretim Merkezlerini hayata geçirirken, gelinen noktada verilen büyük destek ve teşviklere rağmen Damızlık Düve Üretim Merkezlerinin birçoğu atıl hale gelirken, birçoğu da işlevsiz duruma düşürüldü.

HAYVANCILIK POLİTİKASI YAZBOZ TAHTASINA DÖNDÜ!

Hükümet, hayvancılığın temelinde uygulanan yanlış politikalara çözüm bulmak yerine yaşanan her krizde yeni proje hayata geçirmesi ülke kaynaklarının da heba olmasına neden oluyor. Damızlık Düve Üretim Merkezlerinden bir sonuç alınamazken, şimdi de ari damızlık üretim merkezlerine teşvik verilecek olması hükümetin hayvancılık politikasının yazboz tahtasına döndüğünü gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Belpınar ve Mesthüyük köyleri ile Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek köyünde yapılan köy evlerinin anahtar teslim törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Çiftçiye 10 yeni müjde veriyoruz” dedi.  

ÇİFTÇİYE 10 YENİ MÜJDE VERİYORUZ

Bugün aynı zamanda çiftçilerimize on yeni müjde veriyoruz. Evet ilk olarak bugün burada hepsi de özgün mimari eseri olan ahırı, köy konağı, akıllı tahtası, camisi, peyzajıyla akıllı köy evleri örneklerini milletimizin takdirine sunuyoruz.

Bu projeyle gelişmiş altyapısı, internet destekli teknolojisi, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulaması, sürü yönetim sistem entegre meteoroloji yazılımı ve daha pek çok özellikleriyle yeni bir model ortaya koyuyoruz.

Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması! Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması!

İkinci olarak afet alanlarındaki köy evlerimizde hayatını sürdürecek çiftçilerimize Ziraat Bankamız vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verecek hayvan ve yem alımlarını destekleyeceğiz.

Böylece ahırlar dolacak üretim artacak çiftçilerimizin kazançları yükselecek. Üçüncü olarak afet alanları dışındaki bölgelerde buralarda yaşayan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan bu kırsal dönüşümden yararlanmak isteyenlere de el uzatıyoruz. Bu kardeşlerimize ilk evim kampanyası şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkânı getiriyoruz.

Dördüncü olarak, halen köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan mevcut evini yıkıp bu modele uygun, sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere de uygun şartlı finansman sağlayacağız.

Beşinci olarak ülkemizdeki et ve süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm getirecek bir adım atıyoruz. Kırsal dönüş kapsamında elli baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretim merkezleri haline getirecek teşvikler vereceğiz. Böylece bir yandan hayvan varlığımızı yükseltirken diğer yandan da en az yüzde 30 verim artışı hedefliyoruz.

Altıncı olarak sözleşmeli üretim modeliyle, aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az bir asgari ücret garantisi vereceğiz.

Yedinci olarak tarımsal üretimde basınçlı sulama altyapısını güçlendirerek birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesini sağlayacağız.

Sekizinci olarak sözleşmeli üretimi yaygınlaştırarak hem üretici gelirini garanti altına alacak hem arz güvenliğini temin edecek hem de gıdadaki fiyat dalgalı almalarının önüne geçeceğiz.

Dokuzuncu olarak, jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki desteği arttıracağız.

Onuncu olarak tarımsal üretimin en büyük girdisi olarak üre gibi, azotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığımızı azaltacak önemli bir projeyi devreye alıyoruz"