Tarımdan Haber'i Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerin çoğu takip etmekte. Sadece bunlar değil herkes ve tarımla uğraşan akıllı çiftçilerde siteyi takip etmekte.

1982 yılı AÜ. Ziraat Fakültesi mezunu olup Lisans tezimi Endüstri bitkisi “Pamuk”, ve Lisans üstü eğitimi olan Master tezimi “Genetik-Sitogenetik ders ağırlıklı” olarak 2 yıl Harran ovasına giderek “Yonca” konusu ile Yüksek Mühendis unvanı aldım.

Toplam 3 yıl civarı kamuda görev yaptım.

35 yıldır Ankara-Kuğulu pasaj giriş kat ve alt katta Antikacılık yapmaktayım. 15’i koleksiyon ve 9’u Ekonomi ve Tarım konusunda olmak üzere 24 kitap yayınladım. 25.kitabım ise Ocak ayında İnşallah.

Sadettin bey ile 2020 yılında tanıştık. 24. kitabımı 3.4.2022’de “Ucuz yem DEKO ve RAYEY-Samanın tonu 1.000 Lira iken Dev Kral Otunun tonu 10 Lira” başlıkla sitesinde haber yaptı.

Haberde tüm kitaplarım gibi ücretsiz olan 24. kitabımı isteyenler için telefonum vardı.

Kargosunu ödemeli isteyenler için kitabımı yollayabileceğimi yazdığım için 38 kitap yolladım. Hala bu ücretsiz kitabımdan ucuz PTT kargo ile isteyenlere yollamak için tekrar cebimi vereyim 532.254.22.15.

Sitemizde ki bu haber ile DEKO ve RAYEY konusunda bizzat üreticilerin beni araması ile ülkemizin her yanından dostlarım oldu. Onlara bir şeyler katmış olmalıyım ki onlarda bana katkılarda bulundular.

Haaa, bu arada 1-“Dev Kral Otu-DEKO yani Maralfalfa” ve 2-“Rafta yeşil yem-RAYEY yani Sulu yem” olarak yazılarımda kısaltmalı olarak karşınıza çıkacak. DEKO’nun isim konusunda tüm dünyada isim kargaşası olsa da en verimlisinin “Süper Napier” olduğu biliniyor.   

14 yıl 2 kısa kesintiler ile yerel değil, Ulusal bir gazetede Ekonomi, Tarım ve Güncel yazılar yazdım. PKK konusunda yazılarımı gazetenin silmesi ve sansürlemesi yüzünden yazmayı bıraktım.

Bu yüzden tüm yazılarımı internetten sildiler. Google amcaya bakarsanız sadece başlıkları çıkar. Birçok yazım zaman, zaman “TT” oldu. 18 ay da yeni versiyonlu NOKTA dergisinde yazdım.Ulusal yayın da yazdığım TARIM konulu yazılarım bakanı sık sık zora sokmuştu.

Yapıcı eleştiri ve çözüm odaklı yazılarımın yanında o dönemin Tarım bakanının içeriden meslektaşlarımın verdiği bilgilerin doğru ve belgeli olması yüzünden ulusal yayında ki yazılarımdan dolayı hiç mahkemelik olmadım.

O ara Tarım bakanının en yakın çalışma arkadaşı olan müsteşar yardımcısı Erdal SUMAYTAOĞLU ile tanıştım. Birkaç kez bakan beyle kahvaltı yapalım dese de bunu kabul etmediğim bilinir.

O dönem ki bakanın ayrılıkçıları koruyormuş dedikodusu ve olumsuz denen işlerini yazabilmem için kahvaltı yapmayışım çok doğruymuş. Şimdi ise bu birikimler yüzünden dostlarım çok arttı.

Şu anki bakanı da köylüye fayda konusunda yakın takipte olacağım. DOĞRULUK,çözüm odaklı yazma,garip guraba çiftçimizin kalkınması ve yaratanın kıblesi için yazarak sizlere olmaya çalışacağım.  

Halen Antikacılık yapsam da bir gazeteci emeklisiyim.

Lehte veya aleyhte yapıcı ve çözüm odaklı olmak kaydı ile sitede sizlerle çoğu TARIM ve bazen de Ekonomi yazıları yazacağım. Tarım sitesinde Ekonomi ne iştir diyenlere “Çözüm odaklı olarak yazdıklarımla ekonomiye katkım olursa Ekonomisi iyi giden bir ülkede Tarımda bu ekonomik döngüden elbet hak ettiği yere gelebilir.

Çünkü Tarım Ekonominin alt kollarından biri ve Ekonomiye faydalı olan yazılar her şeye faydalıdır”.

Sonuçta KISA yazılar için bundan sonra ki yazım 24. kitabım olan “Küresel Isınmaya Meralardan Ormanlarla ELVEDA” kitabımın özetini birkaç bölümede yazacağım. Değerli dostlar DEKO’nun dekara 100 ton yem verimi ve tonu 250 TL’ye mal olması ile RAYEY’in 1.000 m2’de köylü usulü 4.000 ton yem verimini işledikten sonra devamında neler gelecek bekleyelim görelim…