Buzağı ve süt desteği ne zaman ödenecek? Buzağı ve süt desteği ne zaman ödenecek?

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Başkanlığında toplanan Maliyet Komisyonu, bir Uzman Akademisyen, Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Türkiye Yem Sanayii temsilcilerinden oluşuyor. 

ESK Piyasa İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Fatih Kılıç, Hayvan ve Hayvansal Ürünler Satın Alma Şube Müdürü Ersin Tahiroğlu'nun hazır bulunduğu Maliyet Komisyonu Toplantısına, sektör paydaşlarını temsilen Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Özgür Bor, Hayvancılık Genel Müdürlüğünden Veteriner Hekim Mehmet Candan Subaşı,  Ziraat Mühendisi Önder Alçar, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Sekreteri Adnan Gültek, Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Zorbaz katıldı.

Besicilerin üretim maliyetlerini değerlendirerek maliyet giderlerini tespit etmeyi hedefleyen Maliyet Komisyonunun istişareleri sonucu ortaya konacak rasyonel maliyetler kapsamında Sözleşmeli Besicilik alım fiyatları belirlenmiş olacak. 

Et ve Süt Kurumu, hesap verebilirlik ve malî saydamlığın sağlanması için komisyonun faydalandığı verileri Kurum web sayfasında her ay kamuoyu ile paylaşacak.