SADETTİN İNAN / Maliye’den vergi müfettişinin sadece Yakup Konan ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta besihanelerin yoğun olduğu illerde belli bir cironun üstündeki bütün besihanelere Maliye’den vergi müfettişi giderek, inceleme yaptı.

MASAK BÜYÜK ÇİFTLİKLERDEN HAYVAN ALIM SATIMINA DAİR BÜTÜN BİLGİLERİ İSTEDİ

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliğinden süt piyasasına müdahale talebi! Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliğinden süt piyasasına müdahale talebi!

Maliye’den vergi müfettişlerinin incelemesi yeterli olmadığı gibi bir de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)’ın da devreye girerek, besihane işletmelerinden 2022-2023 yıllarının tamamı, 2024 yılının da Ocak ve Şubat aylarına ait hayvan alım satımlarına ilişkin bütün bilgiler istendi.

MASAK'IN DEVREYE GİRMESİ BESİCİLERİ TEDİRGİN ETTİ!

Vergi müfettişlerinin ve MASAK’ın incelemesinin ardından besi çiftçilerine nasıl bir ceza kesileceği merak edilirken, vergi müfettişlerinin şirketlerini incelemesinin normal olduğunu ancak MASAK’ın da devreye girmesinin normal olmadığını belirten besiciler, “Biz ne yaptık ki MASAK bizden bilgiler istiyor?” diyerek tepki gösterdi.  

600 BİN BAŞ BESİLİK İTHALATINDAKİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR! GÖRÜNÜRDE SADECE BİR GEMİ GELİYOR!

Tarım ve Orman Bakanlığının 600 bin baş besilik hayvan ithalatına yönelik belirsizlikler devam ederken, et fiyatları ve kesim fiyatları da bu belirsizliğe bağlı olarak yükselmeye devam ediyor. Yükselen et fiyatları karşısında bir suçlu bulunmaya çalışılırken, Maliye Bakanlığının kapsamlı bir vergi incelemesi başlatması dikkat çekti. Diğer yandan MASAK’ın da devreye girerek, firmalardan hayvan alış-satış ve devlet desteklerine dair bütün bilgilerin istenmesi, hayvancılık sektöründe çok kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını ortaya koyuyor.

MALİYE MÜFETTİŞLERİ GERÇEK OLMAYAN TÜRVET VERİLERİ KARŞISINDA NE YAPACAK?

Maliye müfettişleri besihanelerdeki hayvan sayılarını alırken, bu bilgileri Bakanlığın TÜRKVET verileri ile karşılaştırdıkları öğrenildi. Ancak TÜRKVET verilerinin sağlıklı olmadığı, besihanelerdeki verilerle örtüşmediği bilinen bir gerçek. Maliye müfettişlerinin gerçek olmayan TÜRVET verilerini dikkate alıp almayacağı merak ediliyor. TÜRKVET verilerinin dikkate alınması durumunda inceleme yapılan besihanelerin neredeyse tamamına ceza kesilmesi gündeme gelecek. Ancak bu durum da sektörde büyük bir tepkiye neden olacak.