TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Süt Konseyi (USK) Haziran ayı saman, süt yemi, yonca ve mısır silajı ortalama fiyatlarını yayınladı. USK tarafından her ay yayınlanan ortalama yem fiyatlarına göre Haziran ayında saman fiyatlarındaki sert düşüş dikkat çekti.

HAZİRAN AYINDA MISIR SİLAJI, YONCA KURU OTU VE SÜT YEMİ KAÇ LİRA OLDU?

USK’nın Haziran ayı ortalama yem fiyatlarına göre mısır silajı ve 19 HP’li süt yemi fiyatları bir önceki aya göre artarken, yonca kuru otu ve saman fiyatları ise düştü.

Buna göre mısır silajının kilogram fiyatı Haziran ayında 2,47 liradan 2.58 liraya yükseldi. Yonca kuru otunun kilogram fiyatı ise 6.5 liradan 6 liraya düştü. 19 HP’li süt yeminin kilogram fiyatı ise 7,57 liradan 7,88 liraya yükseldi.

YEM FİYATLARINDA EN SERT DÜŞÜŞ SAMANDA YAŞANDI!

Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak! Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak!

USK, her ay mısır silajı, yonca kuru otu, 19 HP’li süt yemi ve saman fiyatlarını yayınlıyor. Yem fiyatları ortalama fiyatlarına göre Haziran ayında saman fiyatları bir önceki aya göre yüzde 43 düştü. Hasadın başlamasıyla birlikte Mayıs ayında kilogram fiyatı 4,48 liraya kadar çıkan saman fiyatı Haziran ayında 2,53 liraya kadar düştü. Buna göre 1 ton saman fiyatı 2 bin 530 liraya geliyor.