New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı! New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı!

TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Gübretaş'ın Bilecik'teki maden sahasıyla ilgili Koza Altın firmasıyla süren mahkemenin lehine sonuçlanmasının ardından, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet göstermek üzere maden şirketi kurulmasına karar verildi. Konuyla ilgili olarak KAP’a gönderilen açıklamada şunlar kaydedildi: 

Şirketimizin faaliyet konuları arasında yer alan maden yatırımları gerçekleştirmek amacıyla ulusal ve uluslararası alanda faaliyet göstermek üzere, Şirketimizin % 100 pay sahibi olacağı 550.000 TL (BeşyüzellibinTL) sermayeli "Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş." ticaret unvanı ile bir anonim şirket kurulması, anılan yeni şirketin tüm kuruluş iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda idareye yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” 

Diğer yandan, Bilecik’teki maden sahasıyla ilgili Gübretaş ile Koza Altın firması arasında mahkeme Gübretaş lehine sonuçlandı. 30 Aralık 2019’da tebliğ edilen mahkeme kararına göre, GÜBRETAŞ’a ait olan Bilecik ili Söğüt ilçesi Kızılsaray köyünde bulunan maden sahası ile ilgili Koza Altın firmasıyla yapılan anlaşmanın feshine, maden sahasının GÜBRETAŞ’a teslimine ve maden sahasındaki madenlerin işletme hakkına ilişkin ruhsatın GÜBRETAŞ adına tesciline kesin olarak karar verildi. 

Mahkeme kararının ardından 22 Ocak’ta yapılan Gübretaş Yönetim Kurulu toplantısında, Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş isminde bir şirket kurulması yönünde idareye yetki verildi.