Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bugüne kadar karşılaşılmamış bir şekilde sahte/taklit ürünlerin gübre adı altında piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.

Mardin’de yapılan Gübre Takip Sistemi (GTS) eğitiminde, büyük bir gübre sahtekârlığı tespit edildi. 

Mersin üretimi NK-Gübre çözeltisinin bulunduğu kaplarda DNA Bandrollerinin bulunulmaması üzerine yapılan incelemelerde, söz konusu gübrelerin etikette görülen Mersinli firmaya ait olmadığı ortaya çıktı.

Mersin’de önemli bir firmanın logo ve tescil numaralarının taklit edildiği anlaşılırken, yapılan araştırmalarda sahte/taklit ürünlerin Şanlıurfa’da birkaç firma üzerinden el değiştirirken daha sonra Mardin’de çiftçiye satılmak üzere piyasaya sürüldüğü anlaşıldı. 

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

GÜBREDE BÖYLESİNE BİR SAHTEKARLIKLA İLK KEZ KARŞILAŞILDI!

Sahte/taklit ürünü bir birinden tedarik eden firmalar, sahtekarlığın ortaya çıkması üzerine iadeleri gerçekleştirirken, ürünün aslına ise ulaşılamadı. Bundan dolayı da ürün kimyasal analiz işlemine tabi tutulamadı.

Yetkililer, gübrede böylesine bir sahtekarlığa Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez karşılaşıldığına dikkat çekerek, bu şekilde çok miktarda piyasaya sahte ürün sürülmesinden endişe ediliyor. Bundan dolayı çiftçilere kesinlikle güvenmedikleri bayilerden gübre almamaları ve DNA Bandrollerini mutlaka kontrol ederek ürün almaları konusunda uyarılarda bulunuldu.