Giresun Tarım İl Müdürü Dr. Muhammet Angın konuyla ilgili şunları aktardı:

Hibe desteği ile 10 adet topraksız tarım çilek serası kuruldu! Hasadın yüksek olması yüzleri güldürdü!
Hibe desteği ile 10 adet topraksız tarım çilek serası kuruldu! Hasadın yüksek olması yüzleri güldürdü!
İçeriği Görüntüle

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygulanmakta olan Genç Çiftçi Projesi hibe destekleri kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde geçen yıl başvuruları onaylanan 123 genç çiftçimize, ülkemiz menşeli kültür ırkı toplam 738 baş damızlık düvenin dağıtımı bu ay içerisinde tamamlanmıştır.

Hibe almaya hak kazanan her bir genç çiftçimize 6 baş hayvan verilmek suretiyle, kendi sürülerini oluşturma ve geçimlerini bundan sağlama imkânına kavuşacaklardır. Giresun'da genç çiftçilere büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için verilen bu hibe desteğinin toplam parasal değeri 3 milyon 690 bin lirayı bulmaktadır.

Ayrıca İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde görevli veteriner hekimler tarafından, bakım-besleme ve sağlık koruma konusunda yetiştiricilere teknik ve pratik bilgiler verilmekte, gerekli aşıları yapılmaktadır"

TARIMDANHABER